Erdogan: Benjámin Netanjahu és „vérengző kormánya” felelős az iráni támadásért

2024. április 16. 20:07

Izrael regionális konfliktus kiprovokálásán fáradozik politikai túlélése céljából – hangoztatta a török elnök.

2024. április 16. 20:07
Recep Tayyip Erdogan török elnök

Nyitókép: Turkish Presidency / Murat Cetin / ANADOLU / Anadolu via AFP

Egyedül Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és „vérengző kormánya” felelős az Izrael elleni iráni támadásért – jelentette ki kedden Recep Tayyip Erdogan török elnök.

Izrael regionális konfliktus kiprovokálásán fáradozik politikai túlélése céljából, és Irán damaszkuszi nagykövetsége elleni támadás volt az utolsó csepp a pohárban” 

– hangoztatta Erdogan a török kabinet ülését követően tartott sajtótájékoztatóján.

A török államfő szerint újabb regionális konfliktusok lehetségesek, amíg folytatódik „a kegyetlenség és népirtás” a Gázai övezetben, s felszólította a konfliktus szereplőit, hogy józan ésszel cselekedjenek. Erdogan egyben bírálta a Nyugatot, amiért elítélte az iráni támadást, de az izraeli csapást az Iszlám Köztársaság damaszkuszi diplomáciai képviselete ellen nem.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2024. április 19. 19:20
😃 két sőt háromszínű..
0123456789-2
2024. április 17. 09:29
https://twitter.com/i/status/1778791949455020431
0123456789-2
2024. április 17. 09:29
Mikor kérik fel a palesztinokat, hogy tartózkodjanak 14 éves pásztorok meggyilkolásától?
Osztap_Bender
2024. április 17. 08:45
No még egy érdekes hír: Az ENSZ Emberi Jogi Hivatala kedden felszólította Izraelt, hogy hagyjon fel a telepesek támadásainak támogatásával Ciszjordániában, ahol az utóbbi időben még a korábbinál is jobban elszaporodtak az ilyen incidensek. A világszervezet felszólításának előzménye, hogy hétfőn izraeli telepesek agyonlőttek két palesztint Ciszjordániában, izraeli katonák pedig egy palesztin fiatallal végeztek egy akció során. "Izraelnek, mint megszálló erőnek, minden tőle telhetőt meg kell tennie, hogy visszaállítsa, illetve a lehető legnagyobb mértékben biztosítsa a közbiztonságot és a rendet a megszállt Ciszjordániában" - jelentette ki Ravina Samdaszáni, az ENSZ emberi jogi főbiztosának szóvivője. "Ez a kötelezettség magában foglalja a palesztinok megvédését a telepesek támadásaitól, valamint az erő palesztinokkal szembeni jogszerűtlen alkalmazásának leállítását az izraeli biztonsági erők által" - mondta. (MTI nyomán)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!