A „texasi Orbán” okozhatja Biden vesztét

2024. április 01. 11:58

Egy liberális amerikai magazin publicistája szerint Bidennek nagyobb problémát jelent a migráció ellen küzdő texasi kormányzó, mint Donald Trump.

2024. április 01. 11:58
null

Nyitókép: Greg Abbott kormányzó/SUZANNE CORDEIRO / AFP

 

A New Yorker szerzője a texasi kormányzótól félti Joe Biden amerikai elnököt, ugyanis szerinte a bírósági tárgyalások miatt Donald Trumpnak úgysem lesz ideje kampányolni, de ott van helyette Greg Abbott texasi kormányzó, aki „nagyobb politikai probléma az elnök számára, mint Trump”.

Jonathan Blitzer, a New Yorker publicistája kijelenti: a demokrata Joe Bidennek az egyik legsebezhetőbb területe a bevándorlási politikája, amely pedig minden felmérés szerint a legfontosabb téma a szavazók számára.

Joe Biden elnök a beiktatása után azonnal visszavonta azokat a rendeleteket, amelyekkel Donald Trump megerősítette az Egyesült Államok déli határát. Ennek következtében az elmúlt három évben milliók lépték át illegálisan a mexikói-amerikai határt. Greg Abbott Texas republikánus kormányzója, akinek állama az egyik legsebezhetőbb – hiszen itt húzódik a leghosszabb határszakasz – már 2021 óta mindent megtesz, hogy Bidennel szembe menve biztosítsa a határt. Azonban az elnök az Igazságügyi Minisztérium segítségével megtámad miden olyan törvényt, amely az illegális migráció csökkentését szolgálná.

Texas elfogadott egy új törvényt, az SB-4-et, ami lehetővé tette volna, hogy az állami hatóságok letartóztathassák és kitoloncolhassák az illegális bevándorlókat. Azonban ezt a törvényt felfüggesztette a bíróság, miután a Biden-adminisztráció megtámadta.

A New Yorker szerzője szerint a törvény csak a legutóbbi Abbott cselekedetei sorában, amellyel támadja Bident. 

A kormányzó már 2021 márciusában harcot hirdetett a „nyitott határok” ellen.

2022-ben a migránsokat demokrata városokba buszoztatta, akik azt állították, hogy ezzel túl nagy terhet raktak rájuk. Trump is többször megdicsérte Abbott munkáját. A cikk felidézi, hogy február 29-én mind Trump, mind pedig Biden Texasban tartott beszédet. „Ez olyan, mint egy háború” – mondta Trump Greg Abbott mellett állva. A szerző szerint „Trump hazugságokat köpköd,” amikor felszólal az illegális migránsok megállítása mellett. A cikk azon szörnyülködik, hogy ebben a republikánus vezetésű államok is támogatják. Eddig ugyanis 25 kormányzó jelentette ki, hogy „Texasszal vannak” a határ megerősítésében. 

Ezt is ajánljuk a témában

Biden azt állítja, hogy azért nem tud semmit tenni a határral, mert a „republikánusok nem engedik.” A New Yorker szerzője is ezt visszhangozza. A demokrata elnök tavaly egy omnibusz törvényben elhelyezve 14 milliárd dollárt kért a határhelyzet megoldására, ami számtalan olyan tételt tartalmazott, amit a republikánusok nem támogatnak, ezért el is utasították. 

A helyzet annyira elfajult, hogy már demokrata polgármesterek is felszólaltak Biden bevándorlási politikája ellen. Az elnök azonban a republikánusokat hibáztatja. 

A texasi SB-4 törvénnyel kapcsolatban április elején dönt a fellebbviteli bíróság, és várhatóan az ügy a Legfelsőbb Bíróságon fog landolni.

A szerző szerint Greg Abbott kormányzó „valódi célja”  nem a határvédelem, hanem Biden kampányának megnehezítése.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­l­á­n­y­­o­­k­­­ ­­­v­­­á­­r­­n­a­­k­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
5m007h 0p3ra70r
2024. április 01. 17:33
Biden vesztét a parkinsonja hamarosan bekövetkező súlyos stádiuma okozza.
goldie-2
2024. április 01. 14:31
.....
EX_Terminator
2024. április 01. 13:29
Amikor az ember azt hiszi hogy a második világháború borzalmait nem lehet fokozni jönnek a balliberálisok és megfejelik a népirtást hazaárulással. Mert amit őkelmék csinálnak az bizony az... Nép irtás lassú vagy gyors? nem számít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!