Trump visszakerül a Fehér Házba?

2024. március 13. 05:52

Szinte biztosra vehető novemberben a Trump–Biden visszavágó. És akkor a demokraták egyszer csak előhúzzák Michelle Obamát.

2024. március 13. 05:52
Former President Trump And Fellow Conservatives Address Annual  CPAC Meeting
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

Nyitókép: Brandon Bell / Getty images

***

„Mi Trumpra tettük fel a zsetonjainkat – mondta Orbán Viktor az amerikai elnökválasztás kapcsán. Magyarorsztág szuverenista politikája, az ukrán háború lezárása, az illegális migráció megállítása mind-mind nagyban múlik azon, hogy sikerül-e Trumpnak győznie. De vajon sikerül? És hogy áll?

A közvélemény-kutatások szerint jól áll, 52:48 arányban vezet. Ha megnézzük az elmúlt évtizedek választásait, illetve az ezeket megelőző felméréseket, akkor azt látjuk, hogy regnáló elnök sosem tudott ekkora hátrányból fordítani. Ez tehát biztató számára. 

Innentől tehát szinte biztosra vehető novemberben a Trump–Biden visszavágó. Kivéve, ha utóbbi csatlakozik a szavazóihoz, azaz a halottakhoz. De a morbid viccet félretéve, előfordulhat, hogy Bident addig visszaléptetik a demokraták. Mondjuk, az orvosok, akik eddig váltig állították, hogy makkegészséges, hirtelen megállapítják, hogy kognitív hanyatlása már veszélyezteti a feladata ellátását. Vagy véletlenül »elesik«.

És akkor a demokraták egyszer csak előhúzzák Michelle Obamát egy zsákból. És mellé Gavin Newsom kaliforniai kormányzót alelnökjelöltnek. Ismert a név, jó a brand. Beáll mögé a teljes hollywood-i elit, a teljes média, az összes woke cégvezető… na, ezzel az ellenféllel már nehezebb dolga lenne Trumpnak.

És bár ez a verzió teljesen szembemegy az amerikai politikai hagyományokkal, az előválasztások gyakorlatával, de jogilag lehetséges.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Tóth Csaba Tibor

Mérce

Idézőjel

Röviden: a fekete és latin kisebbségek egyre növekvő mértékben vállalják fel konzervatív nézeteiket.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2024. március 15. 16:28
És mivel lenne nagyobb esélye Trump-al szemben a nőstény majomnak mint a vén demensnek?
Genusnextgen
2024. március 13. 10:48
"Trump visszakerül a Fehér Házba?" Ez azért nem fogja magával hozni, hogy büntetlenül tovább hághasd a kecskéidet Buksika.
csendbiztos-2
2024. március 13. 09:10
Ilyen volt már, hogy egy volt elnök felesége indult elnöknek. Akkor Trump győzött.
Akitlosz
2024. március 13. 08:15
"Trump visszakerül a Fehér Házba?" Menjél oda Hoppá aztán nézzed meg, ne bennünket zaklassál a dedós kérdéseiddel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!