Nógrádi: Nincs esély arra, hogy Macron Putyin ellen vezesse Európát

2024. március 15. 19:33

A biztonságpolitikai szakértő szerint a modern nyugati technikát a nyugatiak kezelik, nem merik odaadni az ukránoknak.

2024. március 15. 19:33

Nyitókép: Képernyőfelvétel
 

Szörnyű képet festettek le jelentések Emmanuel Macronnak Ukrajnáról, ez vezethetett oda, hogy a francia elnök azt mondta, nyugati csapatokat kell küldeni Ukrajna földére. A Magyar Nemzet Nógrádi Györgyöt kérdezte Macron kijelentéseiről.

Ezt is ajánljuk a témában

A biztonságpolitikai szakértő felvetette, hogy Európában 4-6-szoros a NATO szárazföldi, haditengerészeti, légi fölénye Oroszországgal szemben. Első körben mindenki elítélte a kijelentést, még a NATO-főtitkár és az amerikai elnök is ellene volt, pénteken mégis rendkívüli weimari csúcstalálkozót tartottak, hogy ezt megvitassák, és pár nap múlva a balti országok és a lengyelek is támogatták a tervet. Rajtuk kívül a lengyel külügyminiszter is kiállt mellette, az a 

Radoslaw Sikorski, aki amikor felrobbantották az Északi-Áramlat gázvezetékeket, kiírta közösségi oldalára, hogy „köszönjük Amerika”. 

Mindezzel szemben Volodimir Zelenszkij elhatárolódott francia kollégája terveiről, mondván, pénzre és fegyverekre van szükségük, de NATO-katonákra nem. Annyira kaotikus lett a helyzet, hogy Macron lemondta az előre bejelentett ukrajnai látogatását.

Ezt is ajánljuk a témában

Macron abból indul ki – magyarázta Nógrádi –, hogy a franciák vezetik Európát és üzenetet kell küldeni. Pár hónapja még a francia elnök akart konzultálni Vlagyimir Putyinnal a békéről, most pedig abból indul ki, hogy ő vezeti Nyugat-Európát Putyin ellen. 

A biztonságpolitikai szakértő szerint nincs esély arra, hogy Macron terve megvalósuljon.

Egy francia lap által közölt ukrajnai jelentések szerint ha a Nyugat továbbra is a katonai megoldást erőlteti Ukrajnában, az súlyos elemzési és ítélőképességi hiba lenne. Mint írják „a Nyugat tud 3D-nyomtatókat biztosítani, hogy drónokat vagy lőszereket gyártsanak, de embert még nem tudnak létrehozni így”

Erre az egyik megoldásként azt írják, küldjenek nyugati katonákat Ukrajnába, hogy a hátországban lássanak el fontos feladatokat, ám az egyik jelentés arról is ír, hogy már így is több civil ruhás katona van jelen Ukrajnában. 

Nógrádi György szerint a modern nyugati technikát a nyugatiak kezelik, nem merik odaadni az ukránoknak.

Hiába akartak a hollandok 24 F–16-ost adni az ukránoknak, nem lehetséges, mert nincsenek megfelelő pilóták és megfelelő reptereik sincsenek hozzájuk – állítja a szakértő, és hozzátette, hogy az emberhiány is hatalmas probléma, mivel az oroszoknak rengeteg katona áll a rendelkezésére, miközben az ukránok a szükséges 35 ezer ember felét tudták csak összeszedni.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­A­­ ­d­­­ö­­g­ö­­s­­ ­­­l­­á­­n­­­y­o­­k­ ­­v­­­á­­r­­n­­­a­k­ ­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
gebsi1
2024. március 16. 14:48
Macron jobb ha inkább kussol. Putyin egyértelművé tette hogy nukleáris fegyvert fog bevetni ha támadás éri Oroszországot, beleértve a hoholoktól visszavett területeket is. Abban bízni, hogy Putyin blöfföl, több mint szimpla idiotizmus és nem hinném, hogy Európa vezetői ennyire ostobák lennének. Valamint azt is kétségbe vonom, hogy Európai nemzetek, több ezer fős saját veszteségeket tolerálnának egy olyan idegen és lepukkant, hazug ország érdekében mint Ukrajna.
vixime
2024. március 16. 02:09
Európát a saját belső, rendezetlen viszonyai bénítják meg. Mert egy központi hatalom kiépítése felé indult el, ezen kétoldalú viszonyok rendezése helyett.
vixime
2024. március 16. 02:06
Európa legnagyobb tragédiája az, amit nem sikerült rendeznie az első és aztán a második világháborúban sem, a belső hatalmi viszonyai. Most a gyengébbek viszik a prímet, egy külső hatalom, az USA gyámkodásával, akinek beavatkozásával, intervenciójával Európa sorsába megőrizhették vezető hatalmuk. Akik ezen nem is akarnak változtatni, miközben egész Európa ki van szolgáltatva az USA kénye-kedvének és valójában nem létezik önálló hatalomként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!