Melyik államfő akasztotta ki annyira a muszlimokat, hogy nekiestek a holland királynak?

2024. március 08. 17:28

Tiltakozásba kezdtek a mecsetek az izraeli elnök ellen, azt akarják elérni, hogy ne vegyen részt az amszterdami holokausztmúzeum megnyitóján.

2024. március 08. 17:28

Fotó: Frank van Beek/ANP/AFP

***

A több mint kétszáz hollandiai mecsetet tömörítő ernyőszervezet, a K7 pénteken tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy az izraeli elnök részt vesz az amszterdami holokausztmúzeum vasárnapi megnyitóján, és arra szólította fel Vilmos Sándor holland királyt, hogy ne fogadja Jichák Hercogot.

A felhívást a Hercog kijelentései és tettei körüli viták váltották ki, különösen a Gáza elleni katonai akciókban való részvétele, amelynek során személyesen írt üzenetet egy tüzérségi lövedékre. Az izraeli elnök tervezett hollandiai látogatása során Vilmos Sándor királlyal együtt beszédet mond a nemzeti holokauszt múzeum megnyitóján.

Ezt is ajánljuk a témában

A K7 hangsúlyozta: „Hercog jelenléte nemcsak azokra mér csapást, akiket érdekel a palesztin nép sorsa, hanem az igazságosság és az emberi jogok elveire is.

A szervezet úgy véli, hogy egy olyan államfőt, aki ártatlan gázai civileket terroristáknak bélyegez, és igazolja halálukat, nem kellene a holland kormánynak és főleg nem a királynak fogadnia”

– erősítette meg a szervezet.

Vilmos Sándor pénteken jelezte, hogy a felhívások ellenére részt fog venni a múzeummegnyitón.

„A múzeumnak nagy és nemzeti jelentősége van, ezért a király ott lesz” – közölte a kormány információs szolgálata, hozzátéve, hogy a megnyitóra több államfő is meghívást kapott.

Jichák Hercog részvételét szerdán jelentette be a Zsidó Kulturális Negyed, amely alá a múzeum működtetése tartozik. A szervezet „sajnálatosnak nevezte, hogy a nemzeti holokausztmúzeumot a gázai háború idején nyitják meg, de olyan ünnepségre számítanak, amely méltó lesz a múzeum nagy nemzeti és nemzetközi jelentőségéhez”.

Az amszterdami Waterloo térre vasárnap délelőttre tüntetést szerveztek Hercog jelenléte ellen. A tüntetés egyik szervezője, egy anticionista hollandiai zsidó szervezet, az Erev Rav az izraeli elnök letartóztatására szólított fel „a palesztinok elleni népirtásra való felbujtás miatt”.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­­ö­­g­­ö­­s­­ ­­­l­­á­­­n­y­­o­k­­ ­­v­á­­­r­n­­­a­­k­­ ­­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Hotten Totta
2024. március 09. 02:38 Szerkesztve
....
rockercicc
2024. március 09. 00:01
Elég szégyen, hogy európai országban 200 mecset van! Egynek se lenne szabad lennie!
kekszalagosautistamarki
2024. március 08. 17:47
azt mondja emberi jogok :D és melyik bíróságon is lehet érvényesíteni a gázai palesztin fennhatóság által sértett többek között emberi jogokat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!