Kiszerveznék a német tartományok idegen országokba a menekültkérelmeket

2024. március 07. 16:14

Elegük van a migrációs hullámból.

2024. március 07. 16:14

Nyitókép: PATRICK PLEUL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A német szövetségi tartományok azt követelik, hogy folytassák a menedékkérelmek harmadik országokba történő kiszervezését – írta az Euracitv.

Novemberben ellenzéki vezetésű szövetségi tartományok és törvényhozók, valamint Scholz koalíciós partnere, a Szabaddemokrata Párt (FDP) azt sürgette, hogy a kormány, az illegális migráció visszaszorítása érdekében kössön megállapodásokat harmadik országokkal a menedékkérelmek feldolgozására.

A szakértők azonban nem értenek egyet abban, hogy a tranzit- vagy harmadik országbeli menekültek védelmi státuszának meghatározása összhangban van-e a genfi menekültügyi egyezménnyel és az emberi jogok európai egyezményével. A szövetségi belügyminisztérium szerint február 22-én tartották az első meghallgatást, és a vizsgálat folyamatban van.

„Az eredményeknek a szövetségi államok kormányfőinek 2024. június 20-i, a szövetségi kancellárral való találkozójára kell rendelkezésre állniuk” – áll a 16 állam állásfoglalásában.

Példaként az Olaszország és Albánia, valamint az Egyesült Királyság és Ruanda közötti jelenlegi megállapodásokat említette az Euractiv.

Míg az olasz-albániai megállapodás lehetővé teszi az olasz tisztviselők számára, hogy a menekültügyi elbírálást albán területen végezzék el, addig az Egyesült Királyság és Ruanda közötti megállapodás más megközelítést alkalmaz. Az Egyesült Királyság azt tervezi, hogy minden migránst közvetlenül Ruandába szállít, ahol a kérelmeit elbírálják. Ha a menedékjogot megadják, azt Ruandában, helyi felügyelet mellett hajtják végre.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. március 07. 17:36
Solci épp' most mondta, hogy minden rendben van!! :-DD
Józsi6
2024. március 07. 17:03
Hová lettek a Welcome refugees táblák és a plüssmacik ?
luxusbatar
2024. március 07. 16:56
"Kiszerveznék a német tartományok idegen országokba a menekültkérelmeket" ????? Ez milyen mondat? Mit akar a költő ezzel mondani? Magyartalan, értelmetlen szókatyvasz.
Józsi6
2024. március 07. 16:55
"összhangban van-e a genfi menekültügyi egyezménnyel " Amennyiben Németország szomszédes Irakkal, Szíriával, Pakisztánnal és Afrika valamennyi országával, akkor nincs összhangban. Minde más esetben összhangban van. Részlet a genfi egyezményből Menekültügyi szabály, a genfi konvencióból: 31. Cikk 1. : "1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik KÖZVETLENÜL olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!