Az USA azt állítja, hogy figyelmeztették Moszkvát a terrortámadásra, de Putyin ezt nem vette figyelembe

2024. március 23. 13:37

A CNN szerint nemcsak az orosz hírszerző szolgálatoknak nem sikerült megakadályozniuk a támadást, de Putyin az Egyesült Államok figyelmeztetéseit sem vette figyelembe, miszerint szélsőségesek Moszkva ellen terveznek támadást.

2024. március 23. 13:37
null

Nyitókép: Facebook

A CNN szerint az Egyesült Államok figyelmeztette Moszkvát, hogy az ISIS harcosai terrortámadást terveznek Oroszország ellen, de Vlagyimir Putyin elnök „provokatívnak” minősítette a tanácsot. Mint ismert, fegyveresek pénteken megrohamoztak egy Moszkva melletti koncerttermet, tüzet nyitottak és gyújtószerkezetet dobtak az épületre, amitől az lángba borult. A támadást az Isis vállalta magára.

Ezt is ajánljuk a témában

CNN: Putyin nem vette figyelembe az Egyesült Államok figyelmeztetéseit

A portál szerint nemcsak az orosz hírszerző szolgálatoknak nem sikerült megakadályozniuk a támadást, de Putyin az Egyesült Államok figyelmeztetéseit sem vette figyelembe, miszerint szélsőségesek Moszkva ellen terveznek támadást. A hónap elején az Egyesült Államok oroszországi nagykövetsége közölte, hogy „figyelemmel kíséri azokat a jelentéseket, amelyek szerint szélsőségesek támadásokat terveznek moszkvai tömegrendezvények, köztük koncertek ellen”. Emiatt figyelmeztették is az amerikai állampolgárokat, hogy kerüljék el az ilyen helyszíneket.

Ezt is ajánljuk a témában

Adrienne Watson, az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője elmondta, hogy az amerikai kormány „figyelmeztetési kötelezettségi” politikájának megfelelően megosztotta ezt az információt az orosz hatóságokkal. Putyin azonban keddi beszédében „provokatívnak” minősítette az amerikai figyelmeztetéseket, mondván, hogy „ezek az akciók egyenesen zsarolásra hasonlítanak, és a megfélemlítés és a társadalmunk destabilizálásának szándékára”. Ez az álláspont annak ellenére hangzott el, hogy az orosz hatóságok az elmúlt hónapban több ISIS-szel kapcsolatos incidenst jelentettek – olvasható a portálon.

***

 

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:18
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­­­g­ö­s­­ ­l­­­á­­n­­y­o­­­k­­­ ­v­­á­­r­­­n­a­k­ ­­r­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Partikula
2024. március 24. 20:23
Moszkva is figyelmeztette az USA-t, hogy sok lesz a lövöldözés az iskolákban. Úgy lett.
szabadabb
2024. március 23. 22:09
Én figyelmeztetném az USA-t hogy kormányváltás várható, vagy gazdasági összeomlás.
jooeee
2024. március 23. 20:29
Ezt a dumát ki veszi be? Putyint szeretnék lejáratni ezzel is ezek a gazemberek. Hányadék libsi banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!