Az Európai Bizottság bejelentette: javasolják a csatlakozási tárgyalások megkezdését Bosznia-Hercegovinával

2024. március 12. 12:18

Szarajevónak egy év alatt sikerült teljes mértékben igazodnia az uniós kül- és biztonságpolitikához az Európai Bizottság elnöke szerint.

2024. március 12. 12:18
null

Nyitókép: MTI/EPA/AP pool

***

Az Európai Bizottság azt javasolja a tagállamok kormányait tömörítő tanácsnak, hogy kezdjék meg a csatlakozási tárgyalásokat Bosznia-Hercegovinával - jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden Strasbourgban. A testület elnöke az Európai Parlament plenáris ülésén elmondta: 

a nyugat- balkáni országnak egy év alatt sikerült teljes mértékben igazodnia az uniós kül- és biztonságpolitikához, 

„ami döntő fontosságú a jelenlegi zavaros geopolitikai időkben. Továbbá Szarajevó olyan fontos törvényeket fogadott el, amelyek a korrupció, az összeférhetetlenség, a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzésre irányulnak” – hívta fel a figyelmet.

Rámutatott, hogy az ország jobban kezeli a migrációs áramlásokat is, továbbá az igazságügyi minisztérium elköteleződött, amellett hogy a volt Jugoszláviában elkövetett bűncselekményeket vizsgáló nemzetközi bíróság ítéletei bekerüljenek a nemzeti bűnügyi nyilvántartásba. „Természetesen további előrelépésre van szükség ahhoz, hogy Bosznia-Hercegovina csatlakozhasson az unióhoz, de az ország meg fogja mutatni, hogy képes teljesíteni a tagság kritériumait” – emelte ki a bizottság elnöke.

(MTI)

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­­g­ö­­s­­­ ­­l­­á­n­­y­­o­­­k­ ­­­v­á­­r­n­­a­k­­­ ­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
survivor
2024. március 13. 12:45
Úgy kellenek nekünk a bosnyákok , mint egy falat kenyér. Szerbek-horvátok-muzulmánok... 1991 óta nem rendeztek népszámlálást, csak az egymásnak ellentmondó becslésekre lehet hagyatkozni. Az akkori adatok szerint a lakosság 48%-a volt bosnyák, 30%-a szerb, 22%-a horvát Viktor: több pénzt a haderőre , most ! 100 E-s hadsereget !
auditorium
2024. március 12. 14:33
Màr 1Ox bejelentkeztem ma délután. MANDINER , miért lett ilyen komplikált a hozzászólás? Amikor valamit "újitotok", akkor csak rosszabb lesz. Ugyanakkor "Sexikitty" teleirhatja az összes kommentrovatot pornoreklámokkal ????????????????????????????????????????,,
pollip
2024. március 12. 13:57
Szerbek??????????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!