Reagált az USA Putyin szavaira: egyelőre semmi jelét nem látják annak, hogy Oroszország atomfegyvert tervezne bevetni

2024. február 29. 22:06

Ez nem az első eset, hogy felelőtlen nyilatkozatot láthattunk Vlagyimir Putyin részéről – hangsúlyozta az amerikai külügyminisztérium szóvivője.

2024. február 29. 22:06

Az Egyesült Államok egyelőre semmi jelét nem látja annak, hogy Oroszország atomfegyvert tervezne bevetni, de továbbra is gondosan figyeli a helyzetet – közölte csütörtökön Matthew Miller, az amerikai külügyminisztérium szóvivője újságíróknak nyilatkozva.

„Ez nem az első eset, hogy felelőtlen nyilatkozatot láthattunk Vlagyimir Putyin (orosz elnök) részéről. Nem illik így beszélnie egy nukleáris hatalom vezetőjének” 

– hangsúlyozta Miller.

Putyin az orosz parlament két háza előtt csütörtökön elmondott beszédében arról szólt, hogy a Nyugat veszélyes külpolitikai lépései és a részéről elhangzó nyilatkozatok olyan konfliktussal fenyegetnek, amely nukleáris fegyverek bevetésével és a civilizáció elpusztításával járhat. Az orosz elnök figyelmeztetett, hogy a nyugati államok atomháborút provokálhatnak ki azzal, ha csapatokat küldenek Ukrajnába.

Miller beszélt arról is, hogy Washington sürgősen információkat gyűjt a Gázai övezet északi részén történt incidensről, amelynek során helyi egészségügyi források szerint humanitárius segélyre váró több mint száz palesztin vesztette életét izraeli erők támadásában.

A külügyi szóvivő hangsúlyozta, hogy a történtek csak alátámasztják a humanitárius segélyezés fenntartásának, illetve növelésének sürgető voltát, például egy lehetséges fogolycsere-megállapodás keretében megvalósuló ideiglenes tűzszünet által. Azt mondta, az ügyben felvették a kapcsolatot az izraeli hatóságokkal, amelyek vizsgálatot indítottak.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: ALEXANDER KAZAKOV / POOL / AFP
  

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­ö­­­g­ö­­s­­­ ­­l­á­­n­­y­o­k­­­ ­­­v­­­á­­­r­n­­­a­­­k­­ ­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­𝗡
ariete11
2024. március 01. 09:21
Buzik, amcsik, az a Makron felelősen nyilatkozgat?
counter-revolution
2024. március 01. 06:42
Fordított esetben a judeojenkik már bevetették volna.
Almassy
2024. március 01. 01:39
Ó bas.zameg, nem digitalizálni kell a Corvinákat, hanem kőbevésni... Minél több helyen el kell helyezni a magyar rozetti követ (magyar-latin-angol)!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!