Oroszország újabb területet szerezhet meg a jövő héten

2024. február 24. 09:28

A hivatalosan Moldovához tartozó, úgynevezett Dnyeszteren túli terület a posztszovjet térség egyik „befagyott konfliktusa”.

2024. február 24. 09:28

A Pravda című lapra hivatkozva az Infostart azt írja pénteki cikkében: Kijev attól tart, hogy a hivatalosan Moldovához tartozó, úgynevezett Dnyeszteren túli terület lehet az újabb térség, amit Oroszország megszerez. A szovjet stílusú zászlóval és címerrel rendelkező, orosz ajkú körzet 1992, a Szovjetunió felbomlását követő rövid polgárháború óta nevezi magát önálló államnak és nem Moldova részének – bár a külvilág nem ismeri el. 

Ez a posztszovjet térség egyik „befagyott konfliktusa”

– írja a lap. Az ukrán média szerint az Ukrajnával határos körzetben az elmúlt évek során példátlan politikai eseményre készülnek. Február 28-án a „fővárosban”, Tiraszpolban megrendezik „az összes képviseleti szint” kongresszusát, azaz a parlamenti, a körzeti, városi és települési képviselők ülését. A hivatalos ok: a terület gazdasági gondjainak és Moldova állítólagos „blokádjának” a megvitatása. Ugyanakkor az eseményt Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az orosz elnökválasztás előtti utolsó parlamenti beszédéhez időzítették.

Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti

 

 

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. február 24. 11:43
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
masikhozzaszolo
2024. február 24. 11:20
Meg azt is olvasom, ugyanitt a Mandin: Zelenszkij újabb ellentámadásra készül Hiába, na! Nagy ez az Ukrajna!
remi
2024. február 24. 10:24
"Moldova állítólagos „blokádjának” a megvitatása." Nem állítólagos, a fejlettnyugat seggnyalójává vált sandu-féle qrmány gazdasági és rendvédelmi eszközökkel egyaránt terrorizálni igyekszik azt a területet. Persze -mint tuggyuk- moldova is 110% zejukompatibilis. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy sanduék megnyitották légterüket a harci bevetést végző hohol gépek előtt (ez már tény) és kábé biztos, hogy a "hohol" F-16-ok moldáv reptérről fognak üzemelni (bár ezt -egyelőre- sanduék tagadják.).
llnnhegyi
2024. február 24. 10:14
A Biden család és a CIA lökte Majdan téri terrorba Ukrajnát, aztán orosz ellen. Bűnözők! Tiraszpoli Köztársaság orosz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!