Német antifa aktivista fröcsögve szidja Magyarországot, még levelet is ír a kormánynak

2024. február 09. 10:00

Florian Gutsche szerint a Becsület Napja a neonáciknak az év egyik legnagyobb és legfontosabb hálózatépítő találkozója, amit az állam és a magyar társadalom tétlenül figyel.

2024. február 09. 10:00
Demonstrations against the right - Augsburg

Szombaton többezer neonáci akar végigvonulni Magyarországon a Becsület Napja nevű rendezvényen – állítja a Die Tageszeitung. A lapnak nyilatkozott egy antifa aktivista, aki szerint a neonácik számára ez az egyik legnagyobb és legfontosabb hálózatépítő találkozó, az eseményt máshol nem is engednék megszervezni.

Magyarországon a jobboldali polgárőr csoportok állami jóváhagyással járőröznek a külső határokon, és illegális migránsok visszatoloncolását végzik. Neonácik támadnak a roma kisebbség tagjaira, az állam pedig tétlenül nézi, miközben a neonácikat nem közösíti ki a társadalom

– állítja Florian Gutsche, aki több szervezettel együtt levelet ír a magyar kormánynak, amelyben követeli a rendezvény betiltását.

Erről az eseményről tartott haza az a pár is, amelyet brutális kegyetlenséggel támadtak meg a szélsőbaloldali aktivisták, többek között a magyar börtönkörülményeket kritizáló Ilaria Salis.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: DPA/AFP/Karl-Josef Hildenbrand

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. február 11. 04:51
Egy szovjet tiszt a budai várból a felállított csapdán harcolva végigvonuló magyar és német csapatok szó szoros értelmében hullahegyeit látva a következőket írta le: "... azt mondták nekünk, hogy ezek állatok. Láttam a halottak között, hogy a legjobb ruháikat, kitüntetéseiket vették fel, úgy indultak el a nekik kilátástalan harcba. Aki így felöltözik ünneplőbe a halálnak, az nem állat..." A téveszmék terjesztése ma is divat. Most aktuálisan a terroristanőről terjesztik, hogy szegény tanárnőt szenvedtetik a magyar diktatúrában...
Oszodibeszed
2024. február 09. 20:36 Szerkesztve
Milyen újság már ez a Die Tageszeitung, hogy ilyen ultraszélsőséges, köztörvényes egyedeket idéz!? Mint legitim politikai véleményt. Azért jön tehát Magyarországra a német antifasz magyarokat verni, mert azt hazudja, itt bántanak magyarok kisebbségeket, migránsokat. (Aztán, ha bevágják a sittkovicsra, akkor meg finnyásan kényeskedik). A szar németekben rendesen munkál még a gyilkos gén!
mirage-2
2024. február 09. 15:29
LESZ..........HAT !
csapláros
2024. február 09. 14:18
A fickó egy terrorista propagandista, akit ugyanúgy cenzúrázni lehetne mintha valaki itt Göbbels beszédeket idézne, a nemzeti szocializmus népszerűsítése céljából, vagy Sztálin beszédeit hasonlóan népszerűsítve és követelve a kommunizmus visszaállítását. Azzal az engedéllyel, amit most a magyar kormány megadott az antifáknak, remélhetőleg a vigyorgó börtönben ülő picsa tettestársai közül is letartóztatnak egyet-kettőt a tavalyi dzsemboriért, illetve a magyar hatóságoknak is tágabb ismereti lesznek ezekről a terroristákról, akik a Roten Brigaden egyenesági utódai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!