Manfred Webernek van egy feketelistája, tippelhet, ki van rajta

2024. február 06. 10:54

Az Európai Néppárt vezetője többek között a liberális jogállam melletti kiállást is olyan alapelvként fogalmazta meg, amely hiányában nem hajlandó együttműködni senkivel.

2024. február 06. 10:54
VON DER LEYEN, Ursula; WEBER, Manfred

Manfred Weber német politikus, az Európai Néppárt vezetője a lengyel Jog és Igazságosság pártját is felvette a feketelistájára, amelyen azok a csoportok és politikusok szerepelnek, akikkel teljes mértékben kizárja az együttműködést.

A Do Rzeczy cikke alapján Weber három alapelvet fogalmazott meg az európai parlamenti választások előtt:

Aki velünk akar együttműködni, annak támogatnia kell az európai integrációt, globálisan ki kell állnia a szabadság és a demokrácia mellett, ami jelenleg Ukrajna és Izrael támogatását jelenti, és ki kell állnia a liberális jogállam, a bíróságok függetlensége és a média szabadsága mellett.

Weber szerint éppen ezért lehetetlen az együttműködés olyan politikusokkal, mint Orbán Viktor, Jaroslaw Kaczynski vagy Marine Le Pen, illetve olyan pártokkal, mint a német AfD.

„Az Európai Néppárt Európa pártja. Ha az AfD Németországban azt mondja, hogy Európának meg kell halnia, akkor bejelentem, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel megvédem Európát” – tette hozzá Weber.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. február 24. 04:38
Kedvess elvtárs merő hazugság amit mond . Ukrajnát leromboltatták , Zsidóságot üldöztetik a betolakodó terroristákkal . Liberális diktatúrát támogatják . Bíróságok kommunista barátaikat nem büntetik a foss média csak az írhat amit a liberálisok megengednek a felsőbbrendű németek irányítják . Ami eddig a népek szolgálatában voltak ellene fordítják a gázt az atomerőműveket . Álságos zöld hazugságokat hirdetnek . ,,Aki velünk akar együttműködni, annak támogatnia kell az európai integrációt, globálisan ki kell állnia a szabadság és a demokrácia mellett, ami jelenleg Ukrajna és Izrael támogatását jelenti, és ki kell állnia a liberális jogállam, a bíróságok függetlensége és a média szabadsága mellett.,,
atti64
2024. február 06. 19:23
NÁCI PATKÁNY!!!!!!!!!!!!!!!
bsztcs
2024. február 06. 17:09
Ennek a verèbnek tapasztalata nincs a politikäban. Csak tankönyvekböl tanult. A vilagra nincs rälätäsa. Hol tart most Europa, es hova tart. ???
KBA98
2024. február 06. 17:04
Egy szemét alak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!