Manfred Weber most már tényleg mindent bevet Orbán Viktor ellen

2024. február 22. 10:46

Az Európai Néppárt elnöke megpróbál belső feszültséget generálni az ECR-ben, hogy végül Giorgia Meloniék ne fogadják be a Fideszt az EP-választások után.

2024. február 22. 10:46
CSU party conference 2022.

Manfred Weber egyre erősebb nyomást gyakorol az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaládjára, hogy ne fogadja be a Fideszt az európai parlamenti választásokat követően – így lehet összefoglalni a Corriere della Sera beszámolóját. Merthogy az Európai Néppárt vezetője az elmúlt időszakban mindent megtett azért, hogy belső feszültséget generáljon az ECR-be.

Lehetetlen Vlagyimir Putyin barátaival és azokkal szövetkezni, akik a jogállamiság ellen szólnak

– jelentette ki Weber a legutóbbi sajtótájékoztatóján. Állítása szerint a csehek, a finnek és a svédek sem akarnak egy pártcsaládba tartozni Orbán Viktorral, és ennek kapcsán már figyelmeztette Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt is.

Eddig egyébként a magyarellenes román párt, az AUR jelezte, hogy nem csatlakozik az ECR-hez, ha a Fidesz belép.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/DPA/Sven Simon

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jostothu
2024. február 22. 22:02
A Fidesz ukrán-, Európa- és jogállamiság-párti. -Megegyezést és békét akar Ukrajnában, halál és háborús vereség helyett, -Erős, nemzetállamokra épülő Európát akar brüsszeli bürokrácia helyett, -Mondj példát, mitől lenne kevésbé jogállam Magyarország mint a többi tagállam! Simlis!
Lajoss
2024. február 22. 18:35
Teljesen igaza van.
KBA98
2024. február 22. 17:46
Hülye barom német senki!
akkor ki
2024. február 22. 17:09
Reményveszett feje van. Így is lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!