Komolyan aggódnak Amerikában is, akkora bajban vannak az ukránok

2024. február 15. 07:33

Kijev teljesen kifogyhat az utánpótlásból.

2024. február 15. 07:33
Military mobility of Ukrainian soldiers in Donetsk Oblast

Komoly a lőszerhiány az ukrán fronton, ez elsősorban az Egyesült Államok miatt van, ott ugyanis a politikusok még nem szavaztak az újabb adományokról. Nem hiába sürgeti őket Jake Sullivan, a Fehér Ház tanácsadója, aki szerint szinte teljesen megszűnt Washington Kijevnek nyújtott támogatása. 

Az ukrán csapatok kezdtek kifogyni a lőszerekből”

– szögezte le.

Mint ismert, keleti szomszédunknak Amerika egy hatalmas segélycsomagot állított össze, azonban azt először a szenátusnak, majd a képviselőháznak is meg kell szavaznia, ami hónapok kérdése is lehet. Utóbbi jóváhagyása ráadásul azért is kérdéses, mert a képviselőházban a republikánusok vannak többségben, akik ellenzik a fegyvercsomagot. 

Nem várhatunk tovább!”

– mondta Sullivan a sajtótájékoztatón, majd úgy folytatta, ha nem kapnak az ukránok segélyt, az oroszok kerülhetnek fölénybe. 

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. február 16. 20:54
lassan itt az idő felajánlani a döntetlent ....
NoFace
2024. február 15. 12:42
Inkább a pénzüket féltik, mert a többség azt se tudja, hogy Ukrajnát eszik, vagy isszák?!
Batman007
2024. február 15. 12:26
Tegnap az USA elutasította az orosz tűzszüneti indítványt.
bagira002
2024. február 15. 11:14
Hogy hogy napokban még Brüsszel felől remény sugár ragyogott felénk Ukrajna védi Európát értünk harcol . Most mi lesz végvári ukrán vitézek kaputott mondanak , mi ez a meghátrálás . Az összes bizodalmunk bennük , meg fényességes euban. Ursula igazán valami biztató szavakat küldj ne csak mérgezett búzát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!