Kirill pátriárka üzent Magyarország új köztársasági elnökének

2024. február 28. 08:49

Az egyházi vezető szerint Sulyok Tamás képes lesz a magyar társadalmat a hagyományos értékek köré tömöríteni.

2024. február 28. 08:49

Kirill pátriárka gratulált Sulyok Tamás magyar köztársasági elnökké választásához – írja a Rosszijszkaja Gazeta. Az elnöknek címzett levélben az áll, hogy a magyar Országgyűlés döntése a bizalom kifejezése volt iránta, mint az alkotmányjog és az államépítés szakembere.

Tekintélyes tudós és olyan személyiség, aki képes a magyar társadalmat a hagyományos értékek köré tömöríteni

– írta az egyházi vezető, aki emlékeztetett arra is, hogy a két népet a keresztény örökség köti össze, amely döntő hatással volt a kultúrákra.

Hozzátette: az Orosz Ortodox Egyház Budapesti és Magyar Egyházmegye hozzájárul a társadalmi harmónia erősítéséhez és a két állam polgárai közötti lelki kapcsolatok fejlesztéséhez.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Igor Palkin

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:43
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­­ö­s­­ ­­l­­á­­­n­­y­­­o­k­­­ ­v­­á­­r­n­a­k­­ ­­r­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
alenka
2024. február 29. 13:25
Tökéletes, a kereszténység összekötő erő... A fasizmus ugyan nem vallás, nincsen istenük, embertelenek, soviniszták, gyilkosok és hazugok... Ellenük kell harcolnunk...
Lajoss
2024. február 29. 12:12
Már csak ez hiányzott… 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
lájkbajnok
2024. február 28. 11:09
Egy háborúpárti csuhás bohóc már gratulált. Még valaki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!