Hivatalos: újabb mozgósításba kezdenek az ukránok

2024. február 07. 16:22

Törvényt kellett módosítani, hogy pótolják veszteségeket és a leszerelő katonákat.

2024. február 07. 16:22
null

Első körben elfogadta az ukrán parlament szerdán az új mozgósítási törvényt – tudatta a Kyiv Independent. Hogy a törvény életbe lépjen, még egyszer szavaznia kell róla a parlamenti képviselőknek, végül pedig az ukrán elnöknek is alá kell írnia azt. 

A kijevi vezetés január végén nyújtotta be az országgyűlésnek a most elfogadott törvényjavaslatot, miután két héttel korábban az azt megelőző verziót visszadobták, mivel nagy felháborodást okozott az a társadalomban. Az egyik aggályos pont az volt, hogy a törvény túl széles körben kötelezte volna az embereket a bevonulásra. A szerdán elfogadott verzió alapján a sorozási határ 25 éves korra csökken, valamint három év szolgálati időt határoztak meg, ami után le lehet szerelni. 

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP


 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
numero1-2
2024. február 08. 23:20
Valamiért itt ez forditva müködik vissza deportáni akaejak öket a frontra meghalni. Lasd Tusk-ot!!!!ezt Hága nem bünteti????
numero1-2
2024. február 08. 23:18
Nem értem itt miért nincsenek a soros finanszirozasu NGO SZERVEZETEK hogy segitsek a háboru elöl menekülö ukránokat nyugateuroba jutásat. ???????????????
numero1-2
2024. február 08. 23:15
Ajam most aztán annyian fognak jelentkezni 🤣🤣🤣🤣🤣még a maradék is elmenekül.remélwm ha elkapnak ukran migrás szallito bünözöket a magyar oldalon akkor tiszteleg a rendör és továbbot int🤣🤣🤣🤣
Obsitos Technikus
2024. február 07. 21:21
Na garbolci ukrán fatolvaj, besoroznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!