Rábólintott a migrációs paktumra az Európai Parlament bizottsága

2024. február 14. 14:08

Az új menekültügyi és migrációkezelési rendelet kötelező szolidaritást ír elő a migrációs nyomás alatt állóként elismert uniós országoknak.

2024. február 14. 14:08

Az Európai Parlament (EP) LIBE bizottsága szerdán elfogadta a migrációs paktumot, ezzel támogatták, hogy új jogi keretbe foglalják a migrációt. 

Az új menekültügyi és migrációkezelési rendelet kötelező szolidaritást ír elő a migrációs nyomás alatt állóként elismert uniós országoknak

– olvasható az Európai Parlament oldalán.

A paktumban többek között kimondják, hogy a tagállamok választhatnak

  • a menedékkérők befogadása,
  • pénzügyi hozzájárulás
  • vagy operatív támogatás nyújtása között.

A bevándorlókat szigorúbb ellenőrzés alá vetik az érkezéskor, rögzítik az arcképüket, ujjlenyomatot vesznek tőlük, a gyermekeket pedig hatéves kortól azonosítják. A dokumentum előirányozza a menedékjog iránti kérelmek gyorsabb elbírálását, valamint a kötelező biztonsági és egészségügyi ellenőrzéseket az EU-ba illegálisan belépő személyeknek.

Hidvéghi: Meg kell állítani a migrációt!

Erre a döntésre Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője úgy reagált: „Meg kell állítani a migrációt!”

A képviselő arra hívta fel a figyelmet a posztban, hogy 

a bevándorláspártiak azért akarják még most áterőltetni a döntést, mert félnek a valódi jobboldali erők előretörésétől a júniusi választáson!”

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Jens Büttner

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 14. 22:41 Szerkesztve
"lemez ➜ iimre február 14. 15:48 Ezt soros már 2015-ben leirta.Vagyis leiratták vele gazdái." Jajaja: Kvóta-terv az EU honlapján: https://ec.europa.eu/hungary/news/20170727_relocation_facts_hu
2024. február 14. 22:34 Szerkesztve
"hátakkor feb14. 14:54 Ez a Soros terv." Jajaja: Kvóta-terv az EU honlapján: https://ec.europa.eu/hungary/news/20170727_relocation_facts_hu
iimre
2024. február 14. 22:17
"antal-2 ➜ iimre 2024. február 14. 16:03 • Szerkesztve HAHAHA!!! ALAPTÖRVÉNY E CIKKELY...BAROMARCÚ FIDESZES OKOSMAJOM. TI, ÍRTÁTOK. AZ ERESZEN LECSÚSZÓ PEDOFIL BUZITOK!!!" Nem tetszik a rendszer, kutya? Alijázhatsz Romániába, szőröstalpú elvtársaidhoz a qrva anyádba… Jó utat, itt senkinek nem fogsz hiányozni! :DDD
csapláros
2024. február 14. 22:11
Osztap_Bender 2024. február 14. 16:38 ..."Erre a döntésre Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője úgy reagált: „Meg kell állítani a migrációt!” A kisbetűs orbán pedig rögvest szalad Brüsszelbe aláírni a dolgot ás tarhálni még egy kis pénzt a "lölő féléknek" és a haveri körnek. "... Milyen pénzről beszélsz balfasz Jankó? Ami JÁR NEKÜNK??? És amit a liberálnácik, ha a fejedre állsz és úgy fosod le magad, akkor is inkább az ukiknak fogják adni ??? Akkor már legyen neve a gyereknek: migri ide be nem teszi a lábát, és erről nem én és TE fogsz tenni hanem a 750 ezres cigányság, akik nem hülyék, hogy a dologtalan kaporszakállúak nyúlják le a segélyeket, amiért ő közmunkában megdolgozott!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!