Bukarestből hódítaná meg Európát Manfred Weber (VIDEÓ)

2024. február 07. 13:12

„Ha ma Romániára nézünk, egy igazi európai sikertörténetet látunk” – hangoztatta az Európai Néppárt vezetője.

2024. február 07. 13:12

Románia eredményeit és az Európia Unióban való részvételét dicsérte az Európai Parlament ülésén Manfred Weber az Európai Néppárt (EPP) vezetője, az ülésen részt vett Klaus Iohannis román államfő is. Weber szerint a román elnök már korábban előre látta, hogy a NATO keleti határainál konfliktus lesz, ezért sokakkal ellentétben Iohannist az ukrajnai háború sem érte váratlanul. Hozzátette, az ország 2017 óta teljesíti a NATO előírását, miszerint a GDP 2 százalékát a hadseregre kell költeni, ez Romániát az európai biztonság egyik legstabilabb bástyájává tette.

Az EPP vezetője szerint

Románia Ukrajna egyik legjobb szövetségese”. 

Weber szerint a román elnök a vezetés legjobb példáját mutatja be. „Ha ma Romániára nézünk, egy igazi európai sikertörténetet látunk” – fogalmazott. Amióta 2004-ben Románia csatlakozott az EU-hoz, azóta a térség egyik legfejlettebb országává vált – fejtette ki. 

Kolozsvár – Weber szavai szerint Cluj – egy igazi európai technológiai központtá vált, amely tele van európai tehetségekkel. Weber szerint Románia sikerei azonban nemcsak az ország szintjén, hanem európai szinten is megjelennek. A politikus szerint a román elnök egy erős Európát akar építeni. Kiemelte, hogy Iohannis fontos szerepet játszott abban, hogy Ukrajnával és Moldovával elindulhattak a csatlakozási tárgyalások tavaly decemberben.

Az Európai Unió sokkal tartozik a román vezetésnek”

– fogalmazott. Ugyanis Weber szerint Iohannis megmutatta, hogy lehetséges létrehozni egy sikeres, modern és európai Romániát. Azt is hozzátette, hogy Románia véleménye szerint készen áll a Schengeni Övezethez való csatlakozásra.

Az EPP vezetője bejelentette, hogy a pártcsalád EP-választási kampányát Bukarestben fogják elindítani.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: PETER KNEFFEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. február 24. 10:03
Weber úr belépett a Monty Phyton társulatba? Olyan vicces. Ha nem lépett volna be a társulatba, akkor már mindent értek: lélekben átlényegült románná. (Tengerparti ejtőzés, román lányok, bankszámla Kaijli-módra rendben?)
Gyula bá
2024. február 19. 16:43
Pardon, ez az ember nem csak buta, hanem egyenesen hülye. Egyszerűen nem ért semmit abból amit lát. De nem lát csak néz.
Zaj001
2024. február 19. 14:27
Magyarország is hányszor mondta már, hogy Romániát fel kell venni a Schengeni övezetbe. Talán most felveszik, de addigra minden EU-s ország visszaállítja a határellenőrzést, úgyhogy Schengen nem sokat fog jelenteni. Mellesleg, ha olyan jó a migráció, mint mondják, minek ellenőrzik a határt?
numero1-2
2024. február 08. 12:53
Románi gazdasága lélegeztető gépen van. Olyan jo a gazdaság hogy közel 1.5 millio ember dolgozik külföldön hogy megtudjon élni othon. Az ö általuk hazaküldöt pénz tartja életben a román gazdaságot1🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!