Az USA megvétózta az ENSZ-határozatot – nem lesz tűzszünet Gázában

2024. február 20. 22:49

Ez volt a harmadik amerikai vétó a Biztonsági Tanács határozata ellen.

2024. február 20. 22:49
Israeli attacks continue on Gaza Strip

Az Egyesült Államok kedden megvétózta az Arab Liga által támogatott és széles körben elfogadott ENSZ-határozatot, amely azonnali humanitárius tűzszünetet követel az Izrael és a Hamász közötti háborúban a harcok sújtotta Gázai övezetben – olvasható az AP-n.

Az USA arra hivatkozva tett így, hogy az akadályozná az Izraelben elrabolt túszok kiszabadításáról szóló megállapodáshoz kapcsolódó tárgyalásokat.

A 15 tagú Biztonsági Tanácsban a szavazás 13-1 arányban, az Egyesült Királyság tartózkodása mellett zajlott le, ami azt tükrözi, hogy a világ minden tájáról érkező országok erőteljesen támogatják a háború befejezését.

Ez volt a harmadik amerikai vétó a Biztonsági Tanács azon határozata ellen, amely tűzszünetet követelt a Gázai övezetben.

Nyitókép: Abed Rahim Khatib / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. február 26. 21:56
Nem csak az EU ban van 26:1 arányú szavazás. Ha háború befejezésröl van szó.
Tommaso
2024. február 21. 21:11
Szolgaljon a gazai jogos izraeli ellentamadas minden olyan nep szamara tanulsagul, amelyik tamogatja a terrorizmust.
Tommaso
2024. február 21. 21:05
A 2. vh-ban az amcsik es az oroszok a teljes kapitulacioig harcoltak az oket megtamado japanok s nemetek ellen, s helyesen cselekedtek. Izrael miert tenne maskent?
Tommaso
2024. február 21. 21:00
Orion8 - ha magyar tuszok lennenek a nepirto, eroszakolo, csecsemoket lefejezo terroristak fogsagaban - a sorsukra hagyna oket. Ez derul ki a kommentjebol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!