„Orbán túszul ejtette országát” – tombol a német EP-képviselő

2024. január 12. 13:10

Kiakadt Terry Reintke, szerinte a magyar miniszterelnök fejőstehénnek tekinti Európát.

2024. január 12. 13:10
null

„Orbán Viktor kormányfő túszul ejti országát, hogy keresztülvigye autoriter társadalmi átszervezésről szőtt álmát, lábbal tiporja a jogállamiságot, és fejőstehénnek tekinti az Európai Uniót” – mondta Terry Reintke, a német Zöldek EP-képviselője RedaktionsNetzwerk Deutschlandnak (RND).

Az RND-nek nyilatkozott Orbánról Manfred Weber is, a néppárti frakció- és pártelnök szerint Orbán az elmúlt években korántsem bizonyult a többi uniós állam partnerének, ugyanis „inkább Putyin szövetségeseként, mint EU-tagként viselkedik”.

Az Európai Tanácsban Orbán jóváhagyása az új segélyalapokhoz azonban feltétlenül szükséges ahhoz, hogy Ukrajnát ne fenyegesse néhány héten belül államcsőd – írta a lap. Az uniós parlamentben most két kezdeményezés is van a magyar elnök szavazati jogának megvonására. A finn konzervatív Petri Sarvamaa petíciót indított, amelyben felszólítja az EU Bizottságát, hogy lobbizzon az állam- és kormányfőknél a szavazati jogának megvonása érdekében. Az EU számára most vagy minden vagy semmi. Az indoklás szerint Magyarország már régóta nem tartja tiszteletben az olyan európai értékeket, mint az emberi méltóság, a demokrácia és a jogállamiság.

Nyitókép: THOMAS KIENZLE / AFP

 

 

Összesen 241 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2024. január 14. 04:05
Jár a pofája ennek a 'ZŐDBAROM, LOMBRÓZÓKÉPŰ FRICCPICSÁNAK IS, MINT A KACSASEGGE....
bagoly-29
2024. január 14. 02:10
A pofájára van írva az észbeli képessége! Újabb Lombroso igazolás!
Pusikas
2024. január 13. 18:10
Ne zavarjon zöldeséretlenke ,hogy az EU bizottságnak ehhez nincs joga!!! Hablatyolj tovább autokráciáról, demokrácia leépítéséről stb. Amúgy akkor kezdhetsz újra ugatni ha az EU legalább a saját szabályait be Izártak!
syphax-2
2024. január 13. 11:21
Te vagy a TÖMÉNY HÜLYESÉG ÉS IDIÓTIZMUS FEJHETŐ HASZONÁLLATA TERRY BÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!