„Megzsarolta az Európai Uniót, erre felszabadítottak neki tízmilliárd eurót” – Daniel Freund is beszállt az orbánozásba

2024. január 17. 10:24

„Ez volt a történelem legnagyobb zsarolása” – jelentette ki a német Zöldek politikusa.

2024. január 17. 10:24

A magyar kormány kitartó kritikusa sem hagyta ki az Európai Parlament aktuális Magyarország-vitáját. Daniel Freund, a német Zöldek politikusa arról beszélt: Orbán megzsarolta az Európai Uniót, és erre felszabadítottak neki 10 milliárd eurót. 

„Ez volt a történelem legnagyobb zsarolása” – tette hozzá Freund. 

A német politikus szerint meg lehet nyitni Ukrajnával a csatlakozási tárgyalásokat, de közben mi lesz a jog uralmával? Úgy látja: „ha engednek Orbán zsarolásának”, később újra meg újra ezt fogja alkalmazni. Arról is beszélt: Orbán a jog uralmát újra megtámadta a szuverenitásvédelmi törvénnyel. 

„Találkozunk a bíróságon” – tette végül hozzá Freund, utalva arra, hogy több európai parlamenti frakció a bíróságon támadta meg a megállapodásokat. 

Fotó: Európai Parlament 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Performan
2024. január 17. 15:33
Az egykori zsidó-gyűlölet transzformációja ez magyar-gyűlöletté. Ne csodálkozzanak a németek, ha nácinak nevezik őket!
véna
2024. január 17. 15:17
Tegnap még kiküldtétek kávézni, nocsak hogy változnak az idők?
Advocate
2024. január 17. 14:52
Nyugi Dani! Már csak áprilisig kell kibírni, aztán eltünsz te is a politika szemétdombján! Értem én, sőt megértem, hogy addig még egy két nyilatkozat erejéig csapkodnod kell magadra a vizet a végkielégülés miatt!
Hajnóczi Kristóf
2024. január 17. 14:33
Az "a történelem legnagyobb zsarolása", hogy két éve visszatartják a pénzünket és egyre újabb és újabb feltételeket szabnak a kifizetéséhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!