Kijózanító hírt kaptak az ukránok: Amerika nem számol azzal, hogy Ukrajna megnyerheti a háborút

2024. január 27. 08:16

Az új, védekező terv megalkotásában valószínűleg szerepet játszottak a 2023-as ellentámadás kiábrándító eredményei is.

2024. január 27. 08:16

A Biden-kormányzat állítólag egy olyan hosszú távú terven dolgozik, amely 2024-ben már nem számol jelentős ukrán területszerzéssel Oroszországtól – jelentette a Washington Post január 26-án meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Az új terv arra törekszik majd, hogy a területvisszaszerzést háttérbe szorítsa, és ehelyett 

az újabb orosz előrenyomulások elhárítására összpontosítson, miközben megerősíti az ország védelmét és gazdaságát.

A tervek szerint mostantól segítenek Ukrajnának megtartani a pozícióját a harctéren, de „más pályára állítják őket, hogy 2024 végére sokkal erősebbek legyenek...” – mondta egy magas rangú tisztviselő, aki egyike a történetbe bevont több névtelen, név nélkül nyilatkozó forrásnak. A Washington Post beszámolója szerint ez a terv része annak a nemzetközi többoldalú erőfeszítésnek, amelyet közel három tucat ország tesz annak érdekében, hogy hosszú távú biztonsági és gazdasági támogatást nyújtson Ukrajnának. Az ebbe a csoportba tartozó országok egyrészt a 2023-as ellentámadás kiábrándító eredményeit tekintve szükségszerűségből, másrészt abból a meggyőződésből, hogy a hasonló erőfeszítések megismétlése 2024-ben ugyanilyen eredményt hozna, valamint a Vlagyimir Putyinnal szembeni tartós elszántság demonstrációjaként kötelezték el magukat e terv mellett.

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal/AFP

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. január 28. 18:13
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
remi
2024. január 28. 09:49
"kb. 400 ezer ukrán katonára bő 550 ezer orosz jut" Ez nem igaz, kábé 750E hohol katonára olyan 600E körüli ruszki van. A fejlettnyugati sajtó szerint a hohol hadsereg valójában 1,1-1,2 millió fő, de ebbe beleszámolják a teljes rendőrséget meg egyéb frontszolgálattól igen távoli civil de egyenruhás (határőrség, mentők, tűzoltók ésatöbbi) posztokat is. A 750E jelenleg talán nincs meg, de folyamatosan töltik fel a hoholok a létszámot, az 500E fős kényszersorozás valójában már egy ideje folyik és valójában felső határ nélküli, valamint mindeközben a pentagon hatalmas mennyiségű fegyvert kezdett deponálni lengyel, román és német reptereken, kikötői raktárakban és ezer kilométernyi, avdejevka mintájú betonbunkerekből, sok helyen 5 méter mélyen futó nagy átmérőjű csövekből, ilyenekből álló védvonal épül. Nagyon messze van a meccs vége.
alenka
2024. január 28. 02:25
Az ukrán nácik és a világ hőse a drogos stöpszli kobold a fonnyadt országával delíriumban tengődik...már nem sokáig...
Asparuch Kan
2024. január 27. 23:57 Szerkesztve
Számos külföldi és magyar becslés látott napvilágot az elesettekről, sebesültekről, eltűntekről és fogságba esettekről. Mind két oldalon több százezerre tehető a veszteség összesítetten a korábban felsorolt esetekben. Az elmúlt kb. 1 hónap során szerény, de még is orosz sikerek születtek 2 település vitathatatlanul orosz kézre került. Az orosz tüzérség fölénye 4-5 szörösre nőtt az ukránokkal szemben és most már létszámban is felül múlják az ukránokat. kb. 400 ezer ukrán katonára bő 550 ezer orosz jut. Ez a különbség az utóbbi hónapokban az oroszok javára változott pozitívan. Szeptemberben kb. 390 ezer ukránra kb. 430 ezer orosz jutott. Az ukránok sokkal nehezebben tudják a veszteségeiket főleg az ember és lőszer veszteséget pótolni. Az oroszok sem dúskálnak ezekből, de min. egyensúlyban vagy enyhe növekedésben van az orosz oldal. Az egyre több orosz ballisztikus rakéta amelyek a távolabbi ukrán városokat is veszélyeztetik szinte megoldhatatlan problémát okoz az ukránoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!