Két évtizedet kellett várni rá – most végre megnyílt az új sípálya Erdélyben! (FOTÓK)

2024. január 22. 10:43

A beruházás a Szatmár Megyei Tanács és az Avasfelsőfalui Polgármesteri Hivatal együttműködésével valósult meg.

2024. január 22. 10:43

A maszol.ro beszámolója szerint január 21-től minden nap 9 és 16 óra között várja a sízőket Szatmár megye sípályája Lunaforráson. A projekt mintegy két évtizede vette kezdetét, de a képeket és a beszámolókat elnézve megérte a várakozás.

A beruházás a Szatmár Megyei Tanács és az Avasfelsőfalui Polgármesteri Hivatal együttműködésével valósult meg.

Az eseményről Pataki Csaba, Szatmár megyei politikus is beszámolt közösségi oldalán. Mint írta, „Szatmár megyének mától működő sípályája van!

Lunaforráson a hó állaga tökéletes, az időjárás pont síeléshez ideális,

 a téli sportok szerelmeseinek jókedve pedig határtalan: hiszen mától itthon síelhetünk!”

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

A lap emlékeztetett, hogy a lunaforrási üdülőövezet kiépítése valamikor a 2000-es évek elején vette kezdetét, akkor nagy érdeklődés övezte a kiparcellázott területeket. Az évek folyamán szálláshelyek és éttermek nyíltak meg a térségben, ám ezek elsősorban nyáron üzemeltek jobb hatásfokkal.

A maszol.ro azt is ismertette, hogy először a sífelvonó épült meg, ám ezt követően számos akadály került a projekt megvalósítása elé. A legnagyobb gond az volt, hogy a pálya túl veszélyesre sikeredett, emiatt a szomszédságában található erdő egy részét területcserével hozzácsatolták, így „szelídítve” a lesiklás nehézségén.

Ezt követően épület meg ugyancsak hosszú idő alatt a hóágyúknak „muníciót” biztosító gyűjtőtó, majd a felvonó is átesett egy felülvizsgálaton. Sőt, adminisztratív jellegű gondokkal is megküzdöttek a projekt lebonyolítói, de vasárnap óta végre látogatható a sokak által régóta várt pálya a a Gutin-hegység nyugati lejtőin.

Nyitókép: Pataki Csaba Facebook-oldala

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2024. január 22. 15:35
Ekkora a hó az Avason?
szintetikus
2024. január 22. 13:53
Akkor Románia fejlődik. Tiszántúl nem kell nekik? Biztos lesz az a történelmi esemény, amikor az övék lesz. XD
optimiska-2
2024. január 22. 13:23
Mármint Partiumban nyílt sípálya.
Chekke-Faint
2024. január 22. 11:18
Most akkor Románia megint megelőzött minket? Várom a lbrurnyák okádást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!