Jemeni húszi lázadók rakétát lőttek ki amerikai hadihajóra

2024. január 15. 08:27

Az amerikai erők csapása óta ez az első válaszlépés a húszi lázadók részéről.

2024. január 15. 08:27
null

Ahogy korábban megírtuk, a Vörös-tengeren kibontakozó konfliktus során súlyos csapásokat mértek az amerikai-brit erők a jemeni lázadókra. Az APnews értesülése szerint vasárnap a húszik válaszcsapásként cirkálórakétát lőttek ki egy amerikai hadihajóra.

A kibontakozó konfliktus felforgathatja a globális hajózást Izrael és a Hamász közötti háború közepette a Gázai övezetben.

A lap szerint ez a támadás az első húszi támadás azóta, hogy Amerika és a szövetségesei pénteken csapást mértek a lázadókra, miután azok hetekig támadták a hajózást a Vörös-tengeren.

A húszik azt a kulcsfontosságú folyosót vették célba, amely összeköti az ázsiai és közel-keleti energia- és teherszállítmányokat a Szuezi-csatornával. A lap szerint a támadások azzal fenyegetnek, hogy regionális tűzfészket csinálnak a Vörös-tenger ezen részéből.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Abid Katib / Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. január 15. 19:14
"A missile launched hy Ansar Allah has hit a ship off the coast of Yemen, more detail to come According to my info, the ship that was struck by an anti-ship ballistic missile fire from Ansar Allah in Yemen is the GIBRALTAR EAGLE" Na erre kíváncsi vagyok, igaz-é belőle bármi.
remi
2024. január 15. 10:25
Lusta vagyok lekattintani a cikknek az eredetijét, felteszem abban is cruise-missile áll, de akkor se kéne minden ökörséget kritikátlanul átvenni és guglifordításban elénk lökni. Ilyenjük ugyanis a houtiknak nemvan. Van többféle rakétájuk, pl. mind a mai napig gyártanak S-75-öt, ami eredetileg lérak volt de a houtik föld-föld ballisztikus rakétaként használják meg a perzsáktól is kapnak néha ezt-azt amik vagy (merevszárnyú) drónok vagy ballisztikus rakéták, esetleg hajó elleni ballisztikus rakéták. Ehhh. Amúgy kíváncsi lennék, hogy ezek a mostani bombázások ténylegesen milyen eredménnyel jártak. Azt ugyanis pontosan tudjuk, hogy az al-szaúdok éveken keresztül bombázták őket napi szinten, aztán azt is tudjuk, mire mentek vele (nagyjából semmire). Az al-szaúdok szárazföldön is próbálkoztak, így aztán nagyon szép HD videók vannak nagy lánggal égő abramsokról meg bredlikről, de egy patriot üteget is eléggé megritkítottak a houtik pár filléres drónnal.
Szvv
2024. január 15. 10:18
Ugy kell nekik. Mit finomkodnak ezek a barmok?!
Sanyikám
2024. január 15. 09:19
Fantasztikus! "LÁZADÓK", CIRKÁLÓ RAKÉTÁKKAL!! 🤔
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!