Buszon beszélték meg egy készülő terrortámadás részleteit, letartóztatták őket

2024. január 11. 18:02

Egy utastársuk meghallotta a tervüket és értesítette a rendőrséget.

2024. január 11. 18:02

Három férfit tartóztatott le a belga rendőrség egy Lille-ből Brüsszelbe tartó buszon, miután az egyik utas jelentette, hogy hallotta, amint a mellette ülők egy terrortámadás tervéről egyeztettek – írta meg a Politico.

„A segélyhívást leadó utast azonnal nagyon komolyan vették és további vizsgálatot indítottak” – mondta An Berger a szövetségi rendőrségtől. Az utasokat egyenként leszállították a buszról, majd átvizsgálták a járművet és a csomagokat is. A rendőrség további információt nem közölt a gyanúsítottakról.

Ezt is ajánljuk a témában

Brüsszelben magas terrorkészültség van érvényben az októberi támadás óta, ekkor egy lövöldöző megölt két svéd futballszurkolót a városközpont közelében. A gyanúsítottat másnap a brüsszeli rendőrség lelőtte.

Nyitókép: Visegrad24/X

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Poldi bácsi
2024. január 12. 08:19
Basszus csak nekem jut eszembe az Admirális Generális helikopter jelenete !? :)
kokrowatz-0
2024. január 11. 20:41
nem kell ide konkrétum. fél magyarország anélkül is elhisz bármit, mint a német étolaj-vészt.
I feel the earth move under my feet
2024. január 11. 18:49
Ahh.. megint egy tanmese.. de egyelőre egyetlen ember volt, aki gondolkodott is a hírt olvasva.. Senkit nem zavar, hogy a cikkben (a Politico-éban is) NULLA érdemi/ellenőrizhető infó van. "Nagy a baj polgárok, de mi résen vagyunk, megvédünk benneteket! .... és egy idő után ismét megnyirbáljuk kicsit az egyéni szabadságjogatokat és meg fogunk benneteket figyelni még a toaletten is. A ti érdeketekben!"
123321
2024. január 11. 18:42
brüsszelben? én hagytam volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!