Az IDF vizsgálatot indít az ENSZ-létesítményt ért csapása miatt

2024. január 25. 07:53

Az UNRWA létesítménye elleni, kilenc halottal járó támadást az Egyesült Államok is elítélte.

2024. január 25. 07:53

Folytatódtak a harcok csütörtökre virradóra a Gázai övezet déli részén lévő Hán-Júnisznál, az izraeli hadsereg (IDF) felszólította az ott élőket, induljanak tovább a várostól délebbre található Rafah felé.

Mindeközben Katar bírálta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, aki a héten Doha közvetítői szerepét kifogásolta.

Helyszíni beszámolók és az internetre feltett videófelvételek szerint a harcok dúlta Hán-Júszniszból és környékéről máris újabb menekültáradat indult az egyiptomi határon található Rafah felé, sokan azonban emlékeztetnek arra, hogy az oda vezető utak is veszélyesek.

Az IDF bejelentette, vizsgálatot indít az ENSZ palesztinokat segélyező ügynökségének (UNRWA) hán-júniszi központja ellen szerdán végrehajtott csapása ügyében. A hadsereg közleményben tudatta, hogy máris kizárták a légicsapást és a tüzérségi támadást is, hozzátéve, elképzelhető, hogy „a csapás a Hamász támadásának eredménye volt”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az UNRWA létesítménye elleni, kilenc halottal járó támadást az Egyesült Államok is elítélte.

Vedant Patel, az amerikai külügyminisztérium szóvivője pedig felszólította a szemben álló feleket, tegyenek meg mindent a világszervezet központjainak védelméért.

Mindeközben Katar felszólalt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az izraeli 12-es csatorna televízió által kedden kiszivárogtatott nyilatkozata miatt, melyben a kormányfő – a Gázai övezetet irányító Hamász fogságából kiszabadult túszokkal rendezett találkozóján – „problematikusnak” nevezte Doha közvetítői szerepét.

„Nincsenek illúzióim velük kapcsolatban... – hallható a felvételen –

Meglennének az eszközeik, hogy nyomást gyakoroljanak a Hamászra (...) Elvégre ők pénzelik (a Hamászt)”

– mondta Netanjahu.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: FADEL SENNA / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 27. 16:01
Még az elaljasult, csecsemőgyilkos arab népirtókkal elfogult Hágai Biróság SEM állapitott meg Izrael részéről népirtást, és NEM szólitotta fel Izraelt a gázai hadműveletei befejezésére. Azaz, A BIRÓSÁG IGAZSÁGOSNAK TALÁLTA az agressziót elszenvedett IZRAEL HÁBORÚJÁT. HA NEM ORBÁN lenne az ország vezetője, egy ilyen kegyetlen orvtámadásra, Magyarország, a magyar honvédség is hasonló keménységgel válaszolna, Ahogy a világ összes, (megfelelő hadsereggel rendelkező) országa is.
Tommaso
2024. január 27. 15:43
NONSZENSZ, hogy a népirtást elszenvedő felet vádolják azzal a bűnnel, amit az arab iszlamista terroristák ENSZ -segitséggel épp ellenük követtek el.
Tommaso
2024. január 26. 21:28
Az a NÉPIRTÁS, amikor terrorista csoportok nem a velük ellenséges katonákra támadnak, azt ugyanis háborúnak hivjuk, hanem SZÁNT-SZÁNDÉKKAL ártatlan, fegyvertelen civileket, gyerekeket mészárolnak le. a Közel-Keleten egyedül a HamaSS követte el ezt a bűntettet.
Tommaso
2024. január 26. 20:44
NONSZENSZ, hogy a népirtást elszenvedő felet vádolják azzal a bűnnel, amit az arab iszlamista terroristák ENSZ -segitséggel épp ellenük követtek el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!