Amerikába elszármazott munkácsi üzletember: „Kárpátalján kulturális fajirtás folyik”

2024. január 10. 06:36

„Az élet erre sajnos nem akar rácáfolni, éppen ellenkezőleg, egyre több bizonyítékot szolgáltat” – mondta Pákh Imre.

2024. január 10. 06:36
null

„Régóta mondom, hogy Kárpátalján kulturális fajirtás folyik. Az élet erre sajnos nem akar rácáfolni, éppen ellenkezőleg, egyre több bizonyítékot szolgáltat” nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Pákh Imre munkácsi származású műgyűjtő, amerikai–magyar üzletember.

Szerinte szülőföldjén a félelem az úr, az ukrán hatalom helyi kiskirályai, a Baloga klán mindent megtesz azért, hogy ellehetetlenítse az ott élő magyarságot: leverik a magyar utcatáblákat, szobrokat döntenek le, iskolákat foglalnak, miközben Kijevben sem jobb a helyzet.

„Az Andrij Baloga polgármester irányította munkácsi képviselő-testület gyalázatos döntést hozott. Hunyadi Jánosról és Báthory Zsófiáról nem lehet többé utca elnevezve. Sorban leverik ezeket az utcatáblákat. Ez az ukáz. De ­miért? Két olyan új törvényre hivatkoznak (a dekommunizációra és a derusszifikációra), ami kimondja, hogy a jövőben kommunistáknak és oroszoknak nem szabad emléket állítani, a szobrokat le kell dönteni, a régi utcatáblákat pedig le kell verni.

Kérdem én, mikor volt Hunyadi János és Báthory Zsófia orosz kommunista?!

Ha így olvassa és értelmezi a törvényeket a Kárpátalját uraló Baloga klán, mit várhatunk tőlük a jövőben, amikor az újonnan hozott kisebbségvédelmi törvényeket alkalmazni kell?” – kérdezte Pákh Imre, akinek a mai napig első kézvből származó információ vannak arról, mi folyik szülővárosában.

Az üzletember leszögezte: Ukrajnának nincs út az Európai Unióba olyanokkal, mint a Baloga klán és a hozzájuk hasonló nagyurakkal, oligarchákkal, akik az önkényt gyakorolják a törvény helyett.

Nyitókép: BEATA ZAWRZEL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2024. január 10. 11:16
Erősen remélem, hogy a muszkák szétkúrják ezt a velejéig rohadt latorállamot.
Bell & Sebastian
2024. január 10. 08:46
Itt is kulturális népirtás folyik, ami hosszabb távon érzékelhető. Ezért hát keblemre, brúder!
zrx8
2024. január 10. 08:22
Annak nem sok hatása van, ha a Magyar Nemzet lehozza, amit eddig is tudtunk. A New York Times-ban meg a Washington Postban kellene ilyen hangoknak megjelenni. Ja, hogy azok a galíciáner lobbi kezében vannak, nekik meg nem érdekük .. ?
counter-revolution
2024. január 10. 08:02
„Kárpátalján kulturális fajirtás folyik” Igen, ez etnocídium. Ezért nemzetáruló _mindenki_, aki az ukránokkal van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!