Putyin: Oroszország bevethetne atomfegyvert, de nincs rá szüksége, mert az ellenség sikertelen a fronton

2023. június 16. 17:56

Az orosz elnök szerint egyesek azt látva, hogy az ukrán siker kevéssé valószínű, ki akarják provokálni, hogy Moszkva atomfegyvert vessen be, hogy aztán kegyetlenséggel lehessen megvádolni.

2023. június 16. 17:56
null

Nincs szükség nukleáris fegyver bevetésére, elméletileg Oroszország bevethetne atomfegyvert, de nincs erre szüksége, mert az ellenség a fronton sikertelen – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

Putyin szerint egyesek azt látva, hogy az ukrán siker kevéssé valószínű,

ki akarják provokálni, hogy Moszkva atomfegyvert vessen be, hogy aztán kegyetlenséggel lehessen megvádolni.    

A nukleáris fegyverek alkalmazása elméletileg természetesen Oroszország számára akkor lehetséges, ha veszély fenyegeti területi integritásunkat, függetlenségünket és szuverenitásunkat, az orosz állam létét” – utalt az orosz katonai doktrínára az elnök, emlékeztetve arra, hogy az Egyesült Államok teremtett precedenst az atomfegyver bevetésére.

Az orosz elnök arról is értekezett, hogy

De ha Ukrajnán kívüli légi bázisokon állomásoznak majd (az F-16-osok), és felhasználják őket a harci cselekményekben, akkor kénytelenek leszünk megvizsgálni, hogyan és hol semmisítsük meg azokat az eszközöket, amelyeket ellenünk irányuló harci cselekményekben használnak. Ez annak komoly veszélyét jelenti, hogy a NATO még jobban belesodródik ebbe a fegyveres konfliktusba” – mondta.    

Megjegyezte azt is, hogy Oroszországnak semmibe se telne akármelyik épületet megsemmisíteni Kijev központjában, de ezt számos megfontolásból nem teszi meg.

(MTI)


Nyitókép: Vjacseszlav Prokofjev / SPUTNIK / AFP

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. június 17. 00:33
"Putyin: Oroszország bevethetne atomfegyvert, de nincs rá szükség" a NATO is bevethetne atomfegyvert, de olyan harmatgyenge az orosz, hogy meghagyják az ukiknak - végezzék ki őket, fél kézzel is megteszik - ez a bosszú igazi öröme.
jánosbácsi
2023. június 16. 21:02
Putyin ne csak mond hanem dobd le az a kibaszott atombombát ha meg akarsz halni és egy pár millió oroszt magaddal akarsz vinni a halálba .
stug
2023. június 16. 20:31
A kágébés nem blöfföl: https://m.youtube.com/watch?v=n69HDij1OE0&pp=ygUQUHV0aW4gZG9udCBibHVmZg%3D%3D
stug
2023. június 16. 20:29
"ha veszély fenyegeti területi integritásunkat" - a muszkajog alapján az ukránok jelenleg is "annektált" orosz területeken folytatnak hadműveleteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!