Véletlenül megszavazta a székely autonómiát a román párt szóvivője

2023. december 29. 07:59

Rendszerhibával magyarázták a tévedést.

2023. december 29. 07:59

Sürgősségi eljárásban utasította el a székelyföldi autonómiát előirányzó három törvénytervezetet a román képviselőház – írta a Főtér.ro.

A lap beszámolójából kiderült, hogy „a leghangosabb magyarellenes szólamok természetesen a szélsőségesen nacionalista AUR képviselőinek padsoraiból hangzottak fel a szavazás közben”.

Többek között azt skandálták, hogy „Székelyföld nem létezik” 

– de a magukat européernek valló román pártok is egyhangúlag „veszélyesnek, alkotmányellenesnek, toxikusnak minősítették a tervezeteket” – tette hozzá a Főtér.ro.

Emlékeztettek, hogy a három tervezetet az RMDSZ listáin parlamenti mandátumot szerzett Zakariás Zoltán és Kulcsár-Terza József terjesztette a törvényhozás elé.

A képviselők egy része a parlamenti szünet miatt távolról, online szavazott, így állhatott elő az szituáció  hogy a PNL szóvivője, Ionuț Stroe véletlenül megszavazta a tervezetek egyikét. 

Később rendszerhibával magyarázta a tévedését 

– idézte a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. december 29. 18:18
„Székelyföld nem létezik” Akkor miért ragaszkodnak egy nem létező földhöz? 😂
Dixtroy
2023. december 29. 12:07
Ezért nem kell európai szinten a kisebbségekkel foglalkoz ni, hiszen az anyaországok maximálisan már megtették. Ja, nem.
lájkbajnok
2023. december 29. 11:54
A szuverenitás védelmére szavazott a többség.
NeMá
2023. december 29. 11:12
Románoknak tudatalatti rendszer hiba, lelkiismeret :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!