Telefonon egyeztetett Szijjártó Péter és az ukrán elnöki hivatal vezetője

2023. december 28. 16:20

Januárban személyesen is találkozik a két politikus.

2023. december 28. 16:20

Korábbi megállapodásuknak megfelelően csütörtökön újra telefonon tárgyalt Szijjártó Péter és Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetője – ezt a magyar külgazdasági és külügyminiszter osztotta meg közösségi oldalán.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy fontos fenntartani a folyamatos magas magas szintű párbeszédet, mert

„az reményt ad arra, hogy javítani tudjuk kapcsolatainkat,

márpedig mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a lehető legjobb együttműködést tartsuk fenn minden szomszédunkkal” – fogalmazott. 

Azt is hozzátette, hogy Magyarország nem változtat békepárti álláspontján. Ugyanakkor a magyar külgazdasági és külügyminiszter várakozással tekint januári személyes találkozásuk elé, mert ott lehetőségük lesz a legfeszítőbb kétoldalú kérdések megvitatására.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2023. december 28. 18:56
Nincs aktualítása a találkozónak.
llnnhegyi
2023. december 28. 18:42
Európában egyetlen külügyminiszter aki egyenletesen,jól képviseli hazájának és Európának külügyeit. Hajrá Szijjártó Péter külügyminiszter és külgazdasági miniszter!
Kovács Ubul
2023. december 28. 18:31
Addig még jelentkeznie kell eligazításra Lavrovnál.
alenka
2023. december 28. 18:12
A véleményem szerint találkozzanak Moskvában....csodás körülményeket teremtene Putin...mert, ugye, lényeges a biztonság....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!