Palesztin elnök: Az USA-t terheli a felelősség mindazért, ami jelenleg Gázában történik

2023. december 08. 20:57

Mahmúd Abbász szerint nemzetközi békekonferenciát kellene összehívni.

2023. december 08. 20:57

A Gázai övezeti fegyveres konfliktus leállítása érdekében mielőbb nemzetközi békekonferenciát kellene összehívni, ahol tartós politikai megoldást lehetne kidolgozni – jelentette ki Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke a Reuters hírügynökségnek adott, pénteken megjelent interjújában. A Rámalláhban folytatott beszélgetésben Abbász úgy fogalmazott: az Izrael és a palesztinok közötti konfliktus olyan aggasztó szintet ért el, amely már megköveteli azt, hogy nemzetközi konferenciát rendezzenek az ügyben, és a világhatalmak garanciákat adjanak egy olyan megoldás érdekében, amely 

elvezetne egy független palesztin állam megalapításáig a Gázai övezet, Ciszjordánia és Kelet-Jeruzsálem területén.   

A palesztin elnök kifejtette: „az Egyesült Államok biztosít minket afelől, hogy támogatja a kétállami megoldást, és arról is, hogy Izraelnek nem szabad megszállnia a Gázai övezetet, ott biztonsági ellenőrzést fenntartani, vagy területet sajátítani ki belőle. Viszont Amerika nem kényszeríti ki Izraeltől mindazt, amiről beszél. Az Izrael mellett teljes mellszélességgel kiálló Egyesült Államokat terheli a felelősség mindazért, ami jelenleg a Gázai övezetben történik. Ez az egyetlen olyan hatalom, amely el tudná érni Izraelnél, hogy hagyjon fel a háborúval, de sajnos, ezt nem teszi meg. Amerika Izrael cinkosa” – fogalmazott Mahmúd Abbász.  

(MTI)

Nyitókép: Thaer GHANAIM / PPO / AFP

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. december 10. 21:56
Akitlosz 00:56-kor > "Egyértelmű. Amerika nélkül Izrael létezni sem tudna, nemhogy háborúzni" Egyértelmű. Akitlosz hülye, minta segg. Az eddigi ÖT arab-izraeli háborúban egyetlen amerikai katona sem vett részt.
Tommaso
2023. december 10. 21:53
Mahmúd Abbasznak nincs igaza. a HamaSS nem csupán egy velejéig gonosz terrorszervezet, hanem népirtásra szakosodott, saját népével is kegyetlen diktatúra. Válogatás nélkül gyilkol arabokat, zsidókat, keresztényeket, ismeretlen vallású utcai járókelőket.... És Abbasz a HamaSSról egy rossz szót nem ejtett. ABBASZ = HAMASZ
Héja
2023. december 09. 10:20
Ezek nem akarnak békét. Abszurd követeléseik saját népük pusztulását szolgálják.
szeekely
2023. december 09. 08:44
Cinkosok között nema aki vetkes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!