Meztelen nőket ábrázoló reneszánsz festményeket mutatott muszlim diákjainak, utána az életét féltette a tanárnő

2023. december 12. 13:23

A tanárnőt rasszistának is titulálták utána.

2023. december 12. 13:23

Heves vita tört ki Franciaországban, egy tanárnő pedig az életét is el kezdte félteni, miután egy olyan 17. századi reneszánsz festményt mutatott meg a diákjainak a művészettörténet órán, amely meztelen nőket ábrázolt. Az eset után több muszlim szülő is panaszt tett – írta a Daily Mail.

A mű egy görög mitológiai történetet ábrázol, amelyen Actaeon vadász betör egy olyan helyre, ahol Diana istennő és nimfái fürdőznek, természetesen ruha nélkül. A festmény a párizsi Louvre-ban található.

Az órát követően a közösségi médiában hamis posztok is megjelentek, amelyekben a tanárt rasszista megjegyzésekkel vádolták meg 

– közölte a lap.

A történtek és a szülői panaszok után a Párizstól nyugatra fekvő Issou-ban található Jacques Cartier iskola dolgozói hétfőn szolidaritásból megtagadták a munkát, így álltak ki a halálra rémült tanárnő mellett. Gabriel Attal, francia oktatási miniszter hétfőn személyesen is ellátogatott az iskolába, és később közölte, hogy a hamis állításokat megfogalmazó tanulókat megbüntetik – idézte a Daily Mail.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Képernyőfotó

 

 

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2023. december 12. 19:41
"Akitlosz ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. december 12. 18:29 Az informatika korában már mindegy, hogy tízezer vagy nyolcmilliárd." Az informatika mit sem változtat azon, hogy mekkora az a közösség, ami egy személy számára átlátható. Egy tízezres poliszban volt 1-2 ezer szabad polgár, akár személyesen is ismerhették egymást, közvetlen információkkal rendelkeztek egymásról és így hoztak döntéseket.
Ez D-dúr és e-moll
2023. december 12. 16:25
(Előző kommentem folytatása) ...A reakciós ember meghökkenve nézi az embertársaiban lezajló változásokat. Látva, hogy ismerősei miként válnak lassan a rendszer híveivé, e jelenséget a maga suta módján az »opportunizmussal«, a »gyávasággal« magyarázza, vagy »árulásnak« nevezi; szüksége van az efféle címkékre, nélkülük elveszettnek érzi magát. Mivel gondolkodásmódja a »vagy-vagy« alapelven nyugszik, környezetét felosztja »kommunistákra« és »nem kommunistákra«, holott a népi demokráciákban az efféle megkülönböztetésnek nincs létalapja: ott, ahol a dialektika formálja az életet, az, aki a régi logikát akarja használni, elveszti lába alól a talajt." (Czesław Miłosz) :-)
Ez D-dúr és e-moll
2023. december 12. 16:24
"Ízisz ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. december 12. 16:07 ...Öregségedre te nem érett bölcs ember lettél, hanem egy ostoba megkeresedett, múltban ragadt ember, aki nem tudja megkülönböztetni a jót a rossztól!!!, aki képtelen a múlt árnyékából kilépni!!! 💯👎👎👎💤" Erre célzol? "A dialektikus elme tudja, hogy az ember értelmi és érzelmi élete állandó mozgásban van, hogy az egyén semmiképp sem tekinthető a minden körülmények között változatlan jellemvonások birtokosának. Az életkörülmények megváltozásával megváltoznak az ember hiedelmei, reflexei is... (Folytatás következő kommentemben)
Ez D-dúr és e-moll
2023. december 12. 16:14
"survivor 2023. december 12. 15:47 • Szerkesztve Ez D-dúr és e-moll oximoront sző. És nincs neki javaslata se jobbra." Hogyne volna javaslata a jobbra! Legyünk keresztények! "...annak is, akinek nem sikerült megtalálnia az utat Isten elfogadására, meg kellene próbálnia úgy élnie és úgy irányítania az életét, mintha Isten létezne, veluti si Deus daretur. Már Pascal ezt a tanácsot adta nemhívő barátainak; s ez az, amit tanácsolni szeretnék ma is barátainknak, akik nem hisznek. Ezáltal senkit nem korlátozunk a szabadságában, hanem minden dolgunk megtalálja azt a segítséget és kritériumot, melyre sürgősen szükségük van." (XVI. Benedek pápa)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!