Komolyan aggódom az amerikai demokráciáért

2023. december 30. 19:23

Fogalmam sincs, hogy mi következik egy olyan birodalomban, ahol a választásokon vesztes folyamatosan megkérdőjelezi a választás tisztaságát.

2023. december 30. 19:23
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„A gazdasági, pénzügyi és neomarxista kulturális elitből álló mélyállam megszállta a demokrata pártot és az állami intézményeken keresztül az amerikai nemzetállam erőforrásait, energiáját használja a saját uralmának kiterjesztésére a nemzetközi színterén. 

Erre a folyamatra kétségkívül veszélyt jelentett Trump, aki nem kirobbantója, hanem »csak« jelzése volt a két Amerika közötti konfliktusnak. Fogalmam sincs, hogy mi következik egy olyan birodalomban, ahol a választásokon vesztes folyamatosan megkérdőjelezi a választás tisztaságát és a győztes legitimitását.

Róma a köztársaság válsága idején vagy a katonacsászárok kora?! -fogalmam sincs, de azt tudom, hogy a nyugati világnak, a demokráciának nem jó, ami most ott történik. És abban is biztos vagyok, hogy a kioktatást ettől a baloldali rezsimtől nem fogadunk el.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2024. január 03. 08:26
A jogászállamok buktatják meg a valódi demokratikus rendszereket. Mert náluk a rendszer a törvények és szabályok permanens hajlításával működik. Napról napra, önös érdekből, a médiumok kizárólagos felhasználásával, eluralásával egy cél érdekében: a hatalom megtartásának és globálissá növelésének olyan módja, aminek szerkezete még a benne lévők alsóbb szintjein is átláthatatlan, követhetetlen legyen. Ezt táplálja az emberiség létszámának elképesztő mértéke.
Zokni
2024. január 01. 15:39
“Az ötvenes években nem az USA külügyében és nagykövetségén aggódtak a magyar demokráciáért.” - írja, h az egyik itteni farok (aki NEM külügyes) “aggódik”… Hát… Lehet, hogy félreérti a suta fogalmazásomat, de azért elképesztő, h mennyire fogalmuk sincs az itteni jobbosoknak a közelmúltról. Az említett lap idején ugyanis masszívan működött az apartheid az Usa-ban. (Gyakorlatilag a 70-es évekig folyt a harc, és ENNEK az utóhatása a woke is…) Vagyis teljes joggal lehetett a demokráciáért aggódni. Amit a magyar sajtó maximálisan ki is használt - akkor is elhallgatva a magyar problémákat. De a MOSTANI problémák ehhez képest nem problémák. (Hogy elterjed a csalás gyanúja… Ez mindig is előfordult.) Szemben hazánkkal, ahol már egy lassan létrejövő demokratikus struktúrát rúgott fel egy kis, szűk klikk.
alexandrosz-2
2023. december 31. 17:34
Irrhon kellene sepregetned kötter! Van mit.
catalina11
2023. december 31. 16:47
Komolyan aggódom az amerikai demokráciáért" olyan sohasem volt, az USA demokráciája manipulációs demokrácia: “Az elmúlt három évtized alatt senkinek sem sikerült politikai hatalomra jutni a zsidók jóváhagyása nélkül. Az amerikaiak 1932 óta nem választottak maguknak való elnököt; Roosevelt a mi emberünk volt, Roosevelt óta minden elnök a mi emberünk.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!