Így védekezett a bíróságon Bródy János börtönre ítélt fia

2023. december 17. 17:24

Azt állította, nem tudta, mi van az USB-háttértárolón, amelyet a bank tulajdonában lévő gépbe dugott, kijelentette, egy barátjától kapta a meghajtót és azt hitte, a Mátrix című film van rajta.

2023. december 17. 17:24

A San Franciscóban élő Bródy Dánielt, Bródy János zenész fiát – aki programozóként dolgozik – azért ítélték két év börtönbüntetésre, mert a kirúgása után meghekkelte korábbi munkaadója számítástechnikai rendszerét. A Blikk birtokába jutott tárgyalási jegyzőkönyvek szerint az ifjabbik  Bródy Dániel saját bevallása szerint végső kétségbeesésében tette ezt, ugyanis a pandémia alatt kirúgták, emiatt pedig az anyagi csőd szélére került.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ti és őszintén szólva az FRB (a bank neve – a szerk.) a koronavírus-járvány kellős közepén 

nehéz anyagi helyzetbe juttattatok ezzel a hirtelen, végkielégítés nélküli felmondással” 

– idézték a per egyik tárgyalásán Bródy egy volt kollégájának írt levelét. Majd így folytatta: „Véleményem szerint ez különösen durva és kegyetlen lépés volt, tekintve a két éves szolgálatomat és kemény munkámat, jóhiszemű hozzáállásomat és a kiváló teljesítményemet. Egy USB-lejátszó csatlakoztatása és a film nézése, amikor valaki beteg, nem indokolja ezt a lépést” – folytatódik a levél.

A bank 2020 márciusában, a pandémia kezdetén azért mondott fel azonnali hatállyal Bródynak, mert a férfi pornográf tartalmú videókat nézett a céges laptopján. Az informatikus az első tanúvallomásában azonban azt állította, nem tudta, mi van az USB-háttértárolón, amelyet a bank tulajdonában lévő gépbe dugott, kijelentette, egy barátjától kapta az USB-meghajtót és azt hitte, a Mátrix című film van rajta, azt akarta megnézni betegen feküdve otthon. 

Bródyt azonban nem az állítólagos felnőttfilmes videózás miatt ítéltek el, hanem mert a felmondása után meghekkelte a bank rendszerét, 

letörölt fontos adatokat, amellyel a vád szerint több mint 220 ezer dollár kárt okozott. 

Ráadásul ezek után nem szolgáltatta vissza a banknak a céges gépet. Majd amikor elkezdődött a nyomozás az ügyben, a rendőröknek is hazudott, amely szintén bűncselekménynek minősül az Egyesült Államokban. Beismerő vallomása mentette meg Bródy Dánielt az évtizedes börtöntől: két évig így is ülnie kell. Emellett arra is kötelezték, hogy fizessen meg 529 ezer dollár büntetést.

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunok99
2024. január 16. 13:07
Szemet fajtabol valo aljas kis kocsog!
Sulammit
2023. december 19. 13:36
Úgy hazudik, akár az apja. Az apa a múltját a fia a jelenét. Lehazudja a csillagoat is az égről. Volt kitől tanulnia.
Reszelő Aladár
2023. december 18. 22:05
A pendrive+pornó kombóért még nem rúgtak ki senkit. Ha csakugyan olyan szigorú az IT policy, akkor simán letiltják az USB portot, vagyis a pendrive bedugásakor nem történik semmi, sem írni sem olvasni nem lehet. A meghekkelés már lényegesen súlyosabb dolog, bár az ítélet alapján túl komoly kárt azért nem okozott, alighanem a hozzáférése sem volt túl magas szintű. Ha tippelnem kell, akkor törölt pár később simán visszaállított fájlt. Ha nettó hülyeségre kellene az egészet lefordítani, akkor kiszúrta a főnöke kocsijának a kerekét, végigkarcolta a fényezést és összekente kutyaszarral a szélvédőt. Azért kapott ennyit, mert vád véleményét, miszerint ettől totálkáros lett az autó, a bíróság elutasította.
Syr Wullam
2023. december 18. 10:37
"egy barátjától kapta az USB-meghajtót és azt hitte, a Mátrix című film van rajta" Aha. 😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!