Ezt nyilatkozták szemtanúk a prágai lövöldözésről

2023. december 22. 09:09

A merénylet során tizennégyen vesztették életüket, és további huszonöt ember sérült meg.

2023. december 22. 09:09
null

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, csütörtök délután fegyveres mészárlást hajtott végre egy merénylő a prágai Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán. A 24 éves egyetemi hallgató először otthonukban végzett saját apjával, majd a prágai Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán kezdett lövöldözésbe, melynek során 14 ember veszítette életét, és további huszonöt ember sérült meg. A merénylet kapcsán eddig elérhető informűációkat ide kattintva olvashatja.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet helyszíni riportot készített az esemény szemtanúival, a portál szerint a prágai városközpont utcái szinte teljesen kihaltak, csupán néhány kétségbeesett járókelőt lehet látni, illetve a rendőrautókat és a kommandósokat, ahogy köröznek az utcákon.

A lapnak egy a városban élő orosz diáklányt sikerült megkérdezni arról, hogy hogyan emlékszik a történésekre:

„Teljesen meg vagyunk döbbenve. Öt percre lakunk innen, egész nap rendőrségi szirénákat és mentőautók hangját hallottunk, tele volt a helyszín rendőrökkel két-három óra környékére. Egész nap a híreket néztük. Most sírunk, és gyertyákkal a kezünkben szeretnénk megemlékezni erről a szívszaggató eseményről” – válaszolta a fiatal lány. Húsz év körüli prágai fiúk szintén elkeseredetten beszéltek a történtekről:

„Itt dolgozunk az utca végében, és egyszer csak lövéseket hallottunk. Mindenki rettentően meg volt ijedve, senki sem mert kimenni, mert féltünk, hogy valami baj történik. Mindenki elszörnyedt, hogy esetleg részese lehet az esetnek, ezért inkább bent maradtunk. Egyszerűen szörnyű volt.”

Egy prágai járókelő pedig így nyilatkozott:

„A városközpontban minden olyan, mint eddig: az emberek szórakoznak, úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna. Belül azonban minden más. Azok után, ami Ukrajnában, Gázában történt, ahol mindennap emberek halnak meg, még ez is. Húsz percre dolgozom innen, és ismerem ezt a helyet, de a saját szememmel akartam meggyőződni arról, hogy milyen érzés ez a látvány. Teljesen megváltoztatja a világról alkotott felfogásodat ez az egész.”

Nyitókép: Michal CIZEK / AFP

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2023. december 22. 10:18
"Ezt nyilatkozták szemtanúk a prágai lövöldözésről"-írják a címben. Ezek a cikkben nyilatkozók nem szemtanúk, hanem bámészkodók, ezek közül egy sem volt ott.
Hodor
2023. december 22. 09:28
Kellett a AFPnek a végére a mainstream agitprrop Ukrajnával (előtte 8 évig semmi sectörtént ugye ott ...), meg a 2006 óta Hamasz ellenőrzés alatt lévő Gázával ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!