Harminc koraszülött csecsemőt evakuáltak az Al-Shifa kórházból

2023. november 20. 17:29

Az Izraeli Védelmi Erők egyre mélyebbre hatoltak a Gázai övezet északi részén.

2023. november 20. 17:29
null

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) vasárnap közölték, hogy az éjszaka folyamán növelték a légicsapásokat, és a szárazföldi erők egyre mélyebbre jutottak a Gázai övezet északi részén – adta hírül a Times of Israel. A hadsereg halálos áldozatainak száma elérte a 63-at.

A hadsereg arról is beszámolt, hogy csapataik rajtaütöttek több magas rangú Hamász tisztviselő otthonán Gáza város előkelő Rimal negyedében.

Az IDF egyik legnagyobb katonai művelete az elmúlt napokban az Al-Shifa kórházban véghezvitt hadművelet volt, ahol több arra utaló jelet is találtak, hogy a Hamász ott folytatott komoly tevékenységet. A kórházból evakuálták a dolgozók nagy részét, és azokat a betegeket, akiknek az állapota ezt lehetővé tette. 

Az Egészségügyi Világszervezet közölte, vasárnap egy csapatot küldött a helyszínre, hogy kimenekítsék a kórházban ápolt legalább harminc koraszülött csecsemőt és egyiptomi kórházakba szállítsák őket.

 A Hamász jelentése szerint az akció megvalósult, a WHO még nem közölt hivatalos információt arról, hogy az összes csecsemőt sikerült-e biztonságban elszállítani. 

Nyitókép: SAID KHATIB / AFP


 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
0123456789-2
2023. november 20. 19:50
Nem fejezik le vagy elevenen sütik meg a csecsemőket, mint palesztínok.
5m007h 0p3ra70r
2023. november 20. 18:00
A deportálók ellen adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot? Mint az ukrán gyerekek esetében?
Mandiner444hu
2023. november 20. 17:34
Muzulmánok által legyilkolt 1200 zsidónak nem volt ilyen szerencséje
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!