Harapós hangulat: a moldáv elnöki kutya megharapta az osztrák elnököt (VIDEÓ)

2023. november 17. 14:51

Megijedt a moldáv eb, diplomáciai botrány lett a vége.

2023. november 17. 14:51
null

Maia Sandu moldovai elnök kutyája megharapta Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnököt. A két vezető a moldovai elnöki rezidencia udvarán sétált csütörtökön, mikor Van der Bellen megpróbálta megsimogatni a Codrut névre hallgató kutyát, az állat azonban megharapta a kezét.

A moldovai elnök angolul bocsánatot kért osztrák kollégájától, és magyarázatként elmondta, hogy 

kutyája megijed, ha túl sok ember veszi körül.

A kutya egy menhelyről érkezett az elnöki rezidenciába, örökbefogadása előtt elütötte egy autó és elveszítette az egyik lábát. Alexander Van der Bellen a moldovai parlamenti elnökkel tartott megbeszélésére már bekötött kézzel érkezett. Az osztrák szövetségi elnök és a szlovén államfő részvételével tartott chisinaui megbeszélések középpontjában Moldova uniós csatlakozása állt.

(MTI)

Nyitókép: Facebook-képernyőkép

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. december 01. 00:50
teljesenertelmetlen-ül az elveszett lábát kereste.
lendvaiildiko
2023. november 18. 13:50
A Putyinról elnevezett kutya iskola növendéke volt a harcias eb. Vajon mit keres egy osztrák elnök az egykori Beszarábiában.
Charlie5
2023. november 18. 06:44
Nagyon tréfás helyzet az ugatás nevű egyént megharapja egy kutya! Vannak fura nevek a német nyelvterületen Schweinsteiger, Sauprigel és Schweinberger stb.
teljesenertelmetlen
2023. november 17. 20:33
Mi a faszt keres egy állat egy diplomáciai egyeztetésen? Teljesen meghülyültek az emberek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!