Botránykezelés: antiszemita vádak közepette Elon Musk találkozót tervez az Izraeli elnökkel

2023. november 27. 08:10

Gyűlnek a viharfelhők Musk körül a platformja kapcsán kibontakozó antiszemita botrány miatt.

2023. november 27. 08:10
null

Az elmúlt hetekben Elon Musktól és az X közösségi oldalt övező antiszemita botránytól volt hangos a nemzetközi sajtó. Egy jelentés szerint ugyanis a közösségi oldalon az óriáscégek hirdetései mellett nácikat dicsérő anyagok is megjelenhettek. Erre hivatkozva olyan cégek mint a Disney, az IBM vagy az Apple közölték a múlt héten, hogy átmenetileg szüneteltetik az X-en való hirdetést. Feltehetően „tűzoltás” céljával Elon Musk bejelentette, hogy találkozni szeretne az izraeli elnökkel  – írta meg a The Guardian.

Isaac Herzog hivatala szerint az elnök a technológiai milliárdossal való találkozón hangsúlyozni fogja az online térben is egyre növekvő zsidóellenes gyűlölettel szembeni cselekvés „szükségességét”.

A vádak szerint november 15-én Musk egyetértett az X-en egy olyan bejegyzéssel, amely egy összeesküvés-elmélet keretében azt állította, hogy „a zsidók gyűlöletet szítanak a fehérek ellen”, egy tervezett nagy „népességcsere érdekében”.

A Fehér Ház elítélte az „antiszemita és rasszista gyűlölet visszataszító népszerűsítését”, amely „ellentétes amerikai alapvető értékeinkkel”. Közben olyan világcégek is csatlakoztak az X elleni hirdetési bojkotthoz, mint a Warner Bros, valamint az NBCUniversal anyavállalata és a Comcast.

Nyitókép: olga Akmen/EPA/Bloomberg via Getty Images

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
453682
2023. november 27. 10:44
Hmm, összeesküvés-elmélet? Richard von Coudenhove-Kalergi: 1925 Praktischer Idealismus
Kormánypárti2
2023. november 27. 08:27
Tudom, van. Mármint pofa az IBM-nél, akik üzleti alapon csinálták a németeknek a zsidók "számítógépes" nyilvántartását. :))
Tasi János
2023. november 27. 08:24
Ja, az FBI-nál már beköszöntött a kampányidőszak! Ez az egyik erős szál, amire felfűzik majd a demokratyi kampányt... Már elkezdtek masítozgatni IS a maszkkal burkolt kamu-náci FBI ügynökök és ez csak durvulni fog a választások kezdetéig! https://www.youtube.com/watch?v=qTX-zCXIpzI Ezek konkrétan MINDENRE készek lesznek a győzelemért, nem fog számítani az sem, ha minden amerikai az ellenfélre szavaz...
FredShine
2023. november 27. 08:23
Futótűzként terjed a migrációból fakadó iszlamista antiszemitizmus híre. A fősodor kétségbeesetten próbálja védeni a narratíváját azzal, hogy fehér nácikat manifesztál mindenfelé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!