„Az utolsó napokban már csak nagyon kevés rizs volt” – kiszabadult túszok meséltek a Hamász-fogságról (VIDEÓ)

2023. november 27. 17:47

180-an még mindig a Gázai övezetben raboskodnak.

2023. november 27. 17:47
null

Voltak olyan napok, amikor nem volt elegendő élelem, csak kenyeret kaptak. Nem kínozták meg őket, de az utolsó napokban már csak nagyon kevés rizst kaptak” – mesélte az N12 televíziós csatornának egy pénteken szabadon engedett izraeli túsz unokatestvére, számol be a Magyar Nemzet.

Az illető, Keren Munder azonban még mindig nem könnyebbülhet meg: 78 éves édesapja továbbra is a Hamász fogságában van.

Egy másik túsz, Hannah Kacir arról beszélt, néhányszor megengedték nekik a fegyveresek, hogy az izraeli rádiót hallgassák, ekkor tudta meg, hogy a fiát megölték. Miután pedig kiszabadult a fogságból, már arról értesült: férjét is elrabolták a Hamász terroristái, aki azóta is Gázában van. Mások elmondták, hazajutásuk sem volt zökkenőmentes, a terrorszervezet tagjai vagy a gázaiak megpróbálták megtámadni őket.

„Az utolsó pillanatig nem voltunk biztosak [a hazatérésben]. Azt hittük, meglincselnek minket az Izraelbe vezető úton” – mesélte egy másik túsz.

Az október 7-én palesztin fegyveresek által elhurcolt 250 izraeli államolgár közül 180-an még mindig a Gázai övezetben raboskodnak.

Nyitókép: Anadolu via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 27. 23:00
A nagyon butaés még gonoszabb "I feel the earth.... nem is tudja, hogy októberig az "ellenség" Izrael látta el Gáza két-millió lakosát vizzel, árammal, földgázzal, üzemanyaggal. Mert a kőgazdag arab olajállamok nem segitettek arab nemzettársaiknak. Nos valószinű, hogy Izraeltől ezek után nem kapnak semmit. Csak a pofájukba, ha ismét támadnának.
Tommaso
2023. november 27. 22:57
Meghalt - önhibájából, (vagy a vezetőik miatt) - 11 ezer, a felhivások és figyelmezetések ellenére a harcok szinhelyéről nem távozó palesztin muszlim. Sok száz, tömeggyilkosságban bűnös iszlamista terrorista megdöglött. És ez nagyon jó hir a békére vágyó embermilliárdoknak. a HamaSS nem pusztán terrorszervezet, hanem tömeggyilkosságra szakosodott diktatúra. Nekik még a saját népük gyermekei élete sem számit, ezért telepitettek rakéta kilövőket iskolaudvarra, vagy kórház mellé. És gyávaságból nem engedték Délre menekülni a civil arabokat, mert mögéjük bújtak, mikor jött a JOGOS izraeli ellentámadás.
I feel the earth move under my feet
2023. november 27. 20:01
"johannluipiguskarakter-2 2023. november 27. 19:04 Igen, ez sajnos valóban így volt. Kérdés, hogy mikor szándékoznak végre megbékélni a magyar néppel. " Ezek??? Az egész történelmük másról sem szól, csak arról, hogy újabb és újabb országokban/népekkel gyűlöltetik meg magukat.. és az identitásuk része a vélt-valós sérelmekért való konstans bosszúállás. Szerited véletlen, hogy Németországot így kicsinálják?
powerage
2023. november 27. 19:05
Az izraeli PR felelős most elég ideges lehet. Még azt a rohadt negyven lefejezett csecsemőt sem sikerült összeszedni a fotósorozathoz, erre a kiszabadult túszok ahelyett, hogy a Fűrész sorozatból merített élményekkel jönnének, a pár napos diétájukról mesélnek a sajtónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!