A Hamász szerint csupán egyetlen dolog kell a térség stabilitásához

2023. november 02. 07:05

A vezető szerint senki sem hallgatott rájuk.

2023. november 02. 07:05

„Izrael mészárlásokkal próbálja leplezni hibáit a gázai övezeti háborúban” – mondta ki szerdán Iszmáíl Haníje, a Hamász palesztin radikális iszlamista szervezet vezetője, írja az Infostart. A vezető hangsúlyozta, hogy 

a térségben nem lesz stabilitás, ha a palesztinok nem tudják elérni a függetlenséget.

„Az ellenségnek és azoknak, akik támogatják, azt mondjuk, hogy a hibák elleplezését szolgáló erőfeszítéseik nem fogják megmenteni őket az átütő erejű vereségtől” – hangoztatta Haníje friss videoüzenetében. Kijelentette: a Gázai övezetet uraló Hamász október 7-i meglepetésszerű támadása Izrael ellen válasz volt Izrael „rasszista politikájára”, emellett „meg kellett állítani a mészárlást”. 

A lap emlékeztet: „a Hamász támadásának hivatalos izraeli adatok szerint több mint 1400 halálos áldozata és háromezer sebesültje volt, mintegy 230 embert pedig elraboltak és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi hatóságok szerint az izraeli válaszcsapásokban azóta már csaknem 8800 ember halt meg a Gázai övezetben, a sebesültek száma pedig meghaladja a 22 ezret.”

A Hamász-vezér a sérelmek közé sorolta a jeruzsálemi al-Aksza mecset és iszlám szentélyek elleni támadásokat, a keresztény „gyarmatosítást”, a zsidó telepek építését, valamint a „rombolást, felfordulást és halált szító szélsőséges telepesek elszabadítását”.

„Figyelmeztettük őket, hogy mindez nem marad megtorlatlanul, és a helyzet robbanásveszélyes...

Sajnos, senki sem hallgatott ránk, épp ellenkezőleg” – húzta alá Haníje.

A Hamász fogságában lévő túszokat ugyanúgy „halál és pusztulás” fenyegeti, tette hozzá, mint az ostromlott Gázai övezetben élő palesztinokat. 

Sürgette, hogy folytatódjanak a nyugati, palesztinok melletti tüntetések, 

írják.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: AFP/Omar El-Qattaa

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
0123456789-2
2023. november 02. 16:56
https://www.youtube.com/watch?v=d4Cl4mPplnE
0123456789-2
2023. november 02. 16:53
https://www.youtube.com/watch?v=xspNmO8czF4
survivor
2023. november 02. 12:03
Hogy ugatott Európa 1918 után: "Soha többé háborút !" Ugye, ezt ugatta ??
survivor
2023. november 02. 12:02
Meg kéne érteni MINDEN NÉP felelős a saját maguk által VÁLASZTOTT vezetőkért... Adolfot a német nép választotta pld... Gyurcsányt, Hornt, Medgyessyt. Orbánt a magyar..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!