Többezres migránskaraván indult Mexikóban az Egyesült Államok felé (VIDEÓ)

2023. október 31. 18:21

A főként hondurasi, venezuelai, haiti, kubai, salvadori és guatemalai migránsok soraiban sok nő és gyermek is van.

2023. október 31. 18:21
Mexikó, USA, migráció, karaván

Több ezer migráns állt össze Mexikó déli részén egy karavánba, és indult meg északnak, az Egyesült Államok irányába – közölte kedden a rendőrség. A karhatalom szerint mintegy ötezer – főként hondurasi, venezuelai, haiti, kubai, salvadori és guatemalai – migráns indult el a déli Chiapas mexikói tagállam Tapachula határvárosából a guatemalai határ közelében, soraikban sok nő és gyermek van.

A menet élén haladók egy fehér keresztet vittek és egy transzparenst, amelynek felirata szerint humanitárius vízumot kérnek. Arra panaszkodnak, hogy Tapachulában benyújtott kérelmük feldolgozása hónapokat vesz igénybe, és ez idő alatt nem dolgozhatnak. Az elmúlt években a migránsok több alkalommal is karavánokba álltak össze, hogy tömegben, biztonságban haladhassanak Mexikón keresztül az amerikai határ felé, anélkül, hogy erőszaktól vagy kitoloncolástól kellene tartaniuk. A mexikói hatóságok azonban egyre határozottabban próbálják felszámolni ezeket a menetoszlopokat.

(MTI)

Nyitókép: ISAAC GUZMAN / AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 03. 13:24
"AMERIKA az AMERIKAIAKÉ!" De nem az USA !
survivor
2023. november 03. 13:24
5000 az picsa..... Arabból 2 M jön az EUba.
Muki46
2023. október 31. 20:54
A közép-amerikai színes államok, Nicaragua, Honduras, El Salvador és Guatemala adják az USA-ba irányuló színes bevándorlás döntő többségét. Koldusszegény országok, a lakosok nem kedvelik a munkát, de szaporák.
5m007h 0p3ra70r
2023. október 31. 19:36
>>>Tommaso 2023. október 31. 18:27 a közel-keleti válság kiéleződése miatt többezres migránskaraván indult Mexikóban az Egyesült Államok felé<<< 2 hónapja az orbáni infláció miatt indultak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!