Ma négy hónapja tart az ukrán offenzíva

2023. október 04. 19:33

Kattintásvadászat minden lövészárok elfoglalását „áttörésként” ünnepelni.

2023. október 04. 19:33
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Ma négy hónapja tart az ukrán offenzíva

- A várakozások nyugati katonai körökben már az offenzíva előtt is mérsékeltebbek voltak a széles körben ismertnél, a tengerig való ukrán kijutást a NATO-ban 30-40%-ra tették májusban – az optimisták. A túlzott várakozásokat a nyugati sajtó és maga az ukrán kormányzat építette fel, ez hiba volt.
- Bukás vagy nem bukás – kár ilyen kategóriákat használni. Maga az, hogy Ukrajna október elején is támadásban van, és még övék a kezdeményezés, az valami. Az orosz védelmi vonal erős, jól kitalált és van elég katona a védelmére, az ukránoknak egy reményük volt, ha az orosz akarat/morál törik meg. Nem történt ilyen. 
- A »vonal« voltaképpen egy 30-40 kilométeres sáv. Az igazi áttörés azt jelentené, hogy ezen az egész sávon áthatolnak az ukránok – pusztán beékelődtek ebbe a rendszerbe, ami nem kis teljesítmény, de nem tekinthető bármilyen szepmpontból döntőnek. Kattintásvadászat minden lövészárok elfoglalását »áttörésként« ünnepelni
-  Veszteségek nagyon hasonlóak, mert az oroszok nem csak védekeznek, hanem az elvesztett állásokat szinte mindig megpróbálják visszaszerezni, ill. Kupjanszk és Borove térségében támadtak/nak is.
- Az Oryx alapján mindent egybevéve 441 eszközt vesztett Ukrajna, 461-t Oroszország, de ha a drónokat és a teherautókat nem számoljuk akkor 414 UA  és 374 RU. Az Oryx szvsz alábecsüli az ukrán veszteségeket, azokat én eszközben és emberben is többre becsülöm, de nem sokkal.
- Mind a két fél tud és akar harcolni. Ez legfeljebb 1916, nem 17 vagy 18.”

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Libkos

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
digbick-2
2023. október 05. 13:49
És a Gazprom bevétele elérte a 1978-as évet, a németek nem fagytak meg télen. Lássuk majd miből pénzeli a háborút Putler.
balbako_
2023. október 05. 08:15
De nem is ért el semmit....
Mich99
2023. október 04. 23:54
4 hónapja tart az amerikaiak Oroszország-elleni háborújában az ukrán offenzíva, amít 6 hónapig "ellentámadásnak" volt muszáj nevezni, és ami az offenzíva nevet sem érdemli meg, és ami tehát nem hozta el az amerikaiak győzelmét...
letsgobrandon-2
2023. október 04. 22:01
Ma négy hónapja tart az ukrán offenzíva -- és a xoxolok alíg vesztettek területet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!