Kulifai: A túszul ejtett magyar kislányok most is valahol Gázában szenvednek

2023. október 26. 23:03

A terroristák élőben közvetítették, ahogy rátörtek a családra.

2023. október 26. 23:03

Interjút készített Kulifai Máté, a Hetek lapszerkesztője azzal az izraeli-magyar kettős állampolgárságú édesanyával, akinek két kislányát elrabolta a Hamász. A Hír TV Napi aktuális című műsorában kapcsolták az újságírót, aki exkluzív részleteket árult el arról a bizonyos tragikus napról.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a Külügyminisztérium a csütörtöki nap folyamán megerősítette a Heteknek, valóban túszul ejtett két magyar állampolgárt a Hamász palesztin terrorszervezet:

 a nyolcéves Ellát és a tizenötéves Dafnát.

Ezt is ajánljuk a témában

Kulifai Máté a Napi Aktuálisban elmondta, az édesanya beszámolt neki a tragikus napról, először riasztás jött a telefonra, hogy Izraelt rakátatámadás érte. A lányai éppen a volt férjénél voltak és felhívta a volt férjet, hogy jól vannak-e a lányok, akkor még azt az információt kapta, hogy minden rendben van, de később a nővére hívta, hogy nagyon nagy a baj, már

 arról érkeztek felvételek, hogy Gázában fotózták le a lányokat, átöltöztetve, 

egy matracon sérülten feküdtek és zokogtak, azaz a Hamász terroristái túszul ejtették a két kislányt. Mind az anyuka, mind a kislányok magyar-izraeli állampolgárok – hangzott el az összeállításban.

A képen látható fiúval kapcsolatban Kulifai elmondta, őt arra akarták kényszeríteni a Hamász emberei, hogy csalja ki a kibucban a szomszédokat a zárt ajtók mögül (...) ez sokszor sikerült is, aki előbújt, azt agyonlőtték.

A lányok édesapját, a feleségét és a fiút is kivégezték

– ismertette a tragédia részleteit Kulifai Máté.

A magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zinnel készült teljes interjút a Hetek pénteken megjelenő lapszámában olvashatják.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. október 28. 12:12
A lényeg, hogy egy családot lemészároltak a Hamasz katonái. A két kislányt a kettős állampolgársága mentette meg. Erre itt elkezdenek vitatkozni antiszemita emberek, hogy a lányok magyarok voltak, vagy sem. Látunk egy videót a tragédiáról, az alkudozásról, de ez sem hatja meg ezeket az érzéketlen alakokat. Merem állítani, hogy ezek feketeöves ateista baloldaliak.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2023. október 27. 08:34
Nem magyarok, semmi közük a magyarsághoz
counter-revolution
2023. október 27. 08:02
Ja, magyarok...
Genusnextgen
2023. október 27. 07:42
Szíjjártó, tegyél már valamit, hozd ki őket baszdmeg! Most utazz Moszkvába, ott személyesen is találkozhatsz a Hamasz vezetőivel Buksika. Tűzd ki a Lavrov érdemrendedet és követeld a magyarok szabadonbocsátását kiscsicska.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!