Izraeli túszok: ezek a Hamász és az Iszlám Dzsihád feltételei

2023. október 08. 22:42

Izraeli számítások szerint a palesztin szélsőségesek több mint száz embert raboltak el, köztük amerikai állampolgárokat is.

2023. október 08. 22:42
palszetin tüntetők

Az Iszlám Dzsihád több mint 30 izraelit tart fogva, akiket a Gázai övezetbe hurcoltak el, miután az iszlamista Hamász szervezet radikálisai támadást indítottak Izraellel szemben – közölte vasárnap Zijád en-Nahala, a palesztin szélsőséges csoport főtitkára.

A televízióban közvetített beszédében Nahala hangsúlyozta, hogy a túszok addig nem térhetnek haza, míg az izraeli börtönökben raboskodó valamennyi palesztint el nem engedik.

A Becelem nevű izraeli jogvédő szervezet arról számolt be, hogy a Hamász is a mintegy 4500 palesztin rab elengedését követeli cserébe az izraeli túszokért.

Az Iszlám Dzsihád is részt vett a Gázai övezetet irányító Hamász szombaton indított támadásában Izrael ellen. Mindkét szervezetet számos ország terrorszervezetként tartja számon.

Ezt is ajánljuk a témában

Lengyel állampolgár is lehet a túszok között

Izraeli számítások szerint a palesztin szélsőségesek több mint száz embert raboltak el, köztük amerikai állampolgárokat is. A német kormány szintén abból indul ki, hogy izraeli-német kettősállampolgárok is a radikálisok kezére kerülhettek. Az elhurcolt emberek között vannak izraeli katonák és civilek – idős nők, gyerekek, sőt egész családok – vegyesen.

A lódzi zsidó közösség egy képviselője a lengyel PAP hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy egy dél-izraeli kibucban élő, lengyel állampolgárságú történész, Alex Danzig is a túszul ejtettek között van.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: DAVE CHAN / AFP
 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2023. október 09. 20:28
connorj 2023. október 09. 06:10 ..."https://vm.tiktok.com/ZGJ3Mw2xu/"... Ilyet én is tudok: https://vm.tiktok.com/NaESAZtanHATaszTAN/ https://vm.tiktok.com/KApDbeaFAszom/
csapláros
2023. október 09. 20:23
I feel the earth move under my feet 2023. október 09. 06:16 ..."Kezd értelmet nyerni az, hogy az USA éppen kiürít egy hatalmas európai országot.. úgy tűnik, helyet csinálnak valakiknek, akiknek forróvá vált a homok a lába alatt."... Egy lófaszt. A zsidó SOHA nem megy már oda vissza, ahonnan eljött, ahol a zsnagógáit és más intézményeit a gójok egyszer már megszentségtelenítették. Ha mionden kötél szakad, akkor majd az USÁ-ban alakít az 50 szövetségi állam mellé egy 51-iket, hogy azután az legyen majd az USÁ-ból kiválva Újizrael. Ukrajna az afrikai és a közel keleti migrik új állama lesz.
muanyag-tojas-23
2023. október 09. 08:20
Hazai ellenzéki szavazók, akik korábban tövig szopták izraelt, most a palesztinokkal teszik ezt. Ezek szerint, nekik mindegy, csak fasz legyen a szájukban.
Proxima Centauri
2023. október 09. 07:14
Jakovot, Sztálin hadifogoly fiát ki akarták cserélni egy német főtiszttel. A vozsgy azzal válaszolt, hogy nem ad egy tábornokot egy századosért. Állítólag....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!