Így mért csapást Izrael a Hezbollahra (videó)

2023. október 30. 08:36

A rakétacsapások mellett folyamatosak a tűzharcok is az egész térségben, Gázától a libanoni határig.

2023. október 30. 08:36
null

Több tucat palesztin fegyveres iszlamistát ölt meg az izraeli hadsereg a Gázai övezet szárazföldi hadműveletének kibővítésével, ciszjordániai razzián, és a libanoni határnál – tudatta a katonai szóvivő hétfőn

A Gázai övezetben harcoló izraeli katonai erők az éjszaka folyamán megölték a Hamász több tucat terroristáját, terrorista infrastruktúrát és katonai egységeket semmisítettek meg. Az egyik esetben a harcosok irányította repülő eszközzel felrobbantottak egy épületet, amelyben a Hamász terrorszervezet több mint húsz fegyverese gyülekezett – jelentették.

Az izraeli katonák Ciszjordániában, Dzseninben razziát hajtottak végre az éjszaka folyamán. 

A dzsenini menekülttáborban a terrorista infrastruktúra felszámolásán dolgozó izraeli erők tűzharcba keveredtek palesztin fegyveresekkel, melyben négy palesztin fegyveres életét vesztette, és többen megsebesültek.

A többi között drónokat, lőszert, és járművek felrobbantására szolgáló robbanószerkezeteket találtak a fegyveresknél, melyeket a tűzszerészek megsemmisítettek. Az izraeli katonák drónokkal is támadták a palesztin iszlamistákat. Palesztin jelentések szerint az izraeli egységek több mint száz katonai járművel és több irányból indították a rajtaütést Dzseninben, két katonai buldózer is részt vett az akcióban, miközben felettük drón is repült. Megsemmisítették a dzsenini menekülttábor bejáratánál lévő kaput, amelynek felirata az volt, hogy „a tábor ideiglenes állomás a visszatérésig”. 

Az északi, a libanoni határnál kialakult fronton az Iszlám Dzsihád katonai ága, az Al-Kudsz Brigádok két embere haláláról számolt be, akik a libanoni határnál fekvő Hanita kibucnál az izraeli katonákkal kitört tűzharcban vesztették életüket. Az északi határnál egy izraeli tartalékos katona életét vesztette, ketten pedig súlyosan megsebesültek egy tank felborulásánál.

Emellett, ahogy arról korábban beszámoltunk, Izrael Szíriát és a Libanon területét is támadta, utóbbinál a Hezbollah pozícióira mért csapásokat. Erről újabb videók kerültek fel a közösségi oldalakra.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI, Mandiner)

Nyitókép: képernyőmentés, Twitter

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2023. október 30. 09:40
Húha. A maskarás klub sivalkodni fog. A cár, a szultán meg az ajatollah.
MaBaker
2023. október 30. 08:58
A békeharcok
altercat1
2023. október 30. 08:54
Európában lebzselő muszlimok! Lehet menni megdögleni oda! Ne itt egyen benneteket a fene!
Novicsok-5
2023. október 30. 08:42
Civil halottak gondolom itt sincsenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!