Hátborzongató: így ünneplik Izrael megtámadását a muszlim közösségek szerte a világon (VIDEÓK)

2023. október 09. 20:57

Még a tengerentúlon is szerveztek szimpátiatüntetéseket.

2023. október 09. 20:57

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, szombaton kora reggel rakéták csapódtak be Izrael területére, majd a Hamász terroristái lepték el az országot. Izrael válaszul hadiállapotot hirdetett, majd válaszcsapást mért a Gázai övezetre. 

A történtek után sorra bukkantak fel olyan felvételek a közösségi médiában, amelyeken az látható, hogy a muszlim közösségek Palesztina mellett kiálló tüntetéseket szerveznek. Ez főként azokra a nyugati nagyvárosokra igaz – Hollandiától kezdve Franciaországon át egészen a tengerentúlig – , amelyek az elmúlt évtizedekben kitárták kapuikat a bevándorlók előtt.

A Magyar Nemzet szerint a jelenség érdekessége, hogy most épp azon országok utcáin ünneplik ártatlan izraeli civilek halálát, amelyek egyébként rendszeresen antiszemitizmussal vádolják hazánkat.

Ezt is ajánljuk a témában

A lenti videóban az látható, ahogy Amszterdamban és Rotterdamban palesztin zászlókat lobogtatva ünnepeltek a helyi, feltehetőleg bevándorló-hátterű muszlimok.

A skót Celtic labdarúgócsapat szurkolói „Szabadságot Palesztinának!” molinókkal fejezték ki szolidaritásukat a hétvégi mérkőzésükön.

@faza8574 Les fans du Celtic Glasgow apportent leur soutien à la Palestine via deux banderoles. ✊🏽 #FREEPALESTINE VICTORY TO THE RESISTANCE !! » #🇵🇸 #Celtic #Palestine #🇵🇸 #palestine🇵🇸 #palestinetiktok ♬ original sound - 🎶🎧

De az elmúlt időszakban a Korán-égetések miatt a muszlim világ célkeresztjébe került Norvégiában és Dániában is voltak hasonló utcai megmozdulások.

@denmark_live 49000 views 🔥🙌😍 Thanks everybody for another great live stream! This one were held in Copenhagen and they had one message: #freepalestine #palæstina Many came to my live stream and said hallo and loved to be in the video 🤗 #danmarklive #protestpalestine ♬ original sound - Danmark live

Nem meglepő módon a migráció által erősen érintett Németország és Franciaország sem „maradhatott ki” a szimpátiatüntetésekből.

@skynews #Clashes broke out after around 50 people gathered for a pro-#Palestinian #demonstration in #Berlin @Sky News ♬ original sound - Sky News

Sőt, még a tengerentúlon is szerveztek demonstrációkat. New Yorkban nemcsak a helyi muszlim közösségek, de amerikaiak is csatlakoztak a Palesztina melletti tüntetéshez.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: képernyőfotó

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiberius1
2023. november 01. 09:22
A toleráns és békeszerető iszlám.
connorj
2023. október 11. 06:48
HERZL BÁCSI, BEVITT TITEKET A MOCSÁRBA...
syphax-2
2023. október 10. 12:42
Amikor a hazai ballib--Orbán és fidesz-ellenesek--minden érve minden témában kifogy, no akkot jön AZ ANTISZEMITÁZÁSUK A MI A KERESZTÉNY-NEMZETI MAGYAROK IRÁNYÁBA-IRÁNYUNKBA'--amolyan ZSIDÓ niedermüller péter-i nyócker prósztó stilben: DE VÉGÜLIS FEHÉRBŐRŰ KERESZTÉNY ISTENHIVŐ, TEHÁT ANTISZEMITA ÁLLATOK VAGYTOK, MONDJÁK--"TI", AZAZ MI KERESZTÉNY MAGYAR TISZTAÉLETŰ NEMES GONDOLKODÁSÚ ÁLLAMPOLGÁROK...Mi VAGYUNK AZ ANTISZEMITÁK(???!!!) ÉS EZ AZ UTOLSÓ ADUÁSZUK A "TABARESEKNEK", "JUDITSZARRGENTINIKNEK" VERAJUROVÁKNAK ÉS DANIELKÓÓNBENDITEKNEK ÉS HASONLÓ TRÁGYA EMBERMARADVÁNYOKNAK...HOGY MI MAGYAROK VAGYUNK--ÚGYMOND--ANTISZEMITÁK....
Szekértábor
2023. október 10. 10:25
Aki már elfelejtette volna, a mindenkori magyar nemzeti kormányt számtalanszor rágalmazták antiszemitizmussal, amikor bármilyen apró bírálatot fogalmazott meg Izrael állam erőszakosságával kapcsolatban. Mindezt elsősorban azért, mert a magyarországi zsidó diaszpóra disszimilálódott része túlnyomóan baloldali vagy liberális beállítódottságú, az antiszemitázás pedig régi baloldali szokás. Az EU is előszeretettel vádolja kis hazánkat antiszemitizmussal, noha lassan Európában nálunk élhetnek a zsidók a legnagyobb békében és biztonságban. Mindazonáltal arra van a legkisebb szükségünk, hogy a Közel-Keleten újra menekülthullámot gerjesszen Izrael és az arab világ folyamatos és kölcsönös vendettája. Ezért óvok mindenkit attól, hogy egyoldalúan állást foglaljon ebben a kérdésben az arabok vagy a zsidók pártján. Ahogyan Ukrajnában, úgy itt is fegyverszünetre és békekötésre lenne szükség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!