Háromszor annyi az antiszemita incidens a briteknél a Hamász támadása óta

2023. október 12. 08:08

Október 7-e és 10-e között több mint nyolcvan eseményt regisztráltak.

2023. október 12. 08:08

Megháromszorozódtak az antiszemita incidensek történt Egyesült Királyságban a Hamász Izrael elleni támadása óta – állítja egy jótékonysági szervezet, amely az Egyesült Királyságban élő zsidókat segíti. A Community Security Trust (CST) október 7-e és 10-e között 89 „zsidóellenes” incidenst regisztrált – ismertette a BBC

 Ez több mint 300 százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakában regisztrált 21 esethez képest.

Tom Tugendhat biztonsági miniszter kijelentette, hogy „nagyon aggódik” az antiszemitizmus növekedéséről szóló jelentések miatt. A CST szerint a 89 regisztrált incidensből hat támadás volt, három zsidó tulajdon megrongálására vonatkozott, 66 pedig sértő magatartással volt kapcsolatos, amelyek közül 22 online történt.

”A palesztinbarát politika szimbólumait és nyelvezetét retorikai fegyverként használják”

A csoport példákat is hozott az incidensekre: Londonban vasárnap reggel egy zsinagógába tartó személyt egy idegen „mocskos zsidónak” nevezett, majd azt mondta: „nem csoda, hogy mindenki megerőszakol titeket”

Egy másik beszámoló szerint pedig ugyancsak Londonban egy autó lassított egy zsinagóga előtt, a jármű utasai azt kiabálták, hogy „öljetek zsidókat” és „halál Izraelre”, eközben egy palesztin zászlót lobogtattak – idézték fel a cikkben.

„Sok esetben e gyalázatos incidensek elkövetői a palesztinbarát politika szimbólumait és nyelvezetét retorikai fegyverként használják, amellyel zsidó embereket fenyegetnek meg és bántalmaznak” – hívta fel a figyelmet a jótékonysági szervezet.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 12. 23:50
Helyes. Pusztuljanak!
allen9
2023. október 12. 15:17
Az angolok antiszemiták.
B_kanya
2023. október 12. 09:58
Van még elég ágyú a briteknél, ami elé ki lehet ezek kötni?
B_kanya
2023. október 12. 09:57
powerage 2023. október 12. 09:24 https://www.youtube.com/watch?v=MUSgHBtNnNs Ez tetszeni fog, kiderült, hogy rakás atrocitás, amit a Hamásznak tulajdonítottak NEM történt meg. Nem mintha a valóban megtörténtek nem lettem volna elég iszonyatosak, valakik TÉNYLEG elkezdték habosítani a híg trágyát....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!