Ezért a mondatért már most Hitlerhez hasonlítják Robert Ficót Szlovákiában

2023. október 27. 10:26

Adolf Hitler beszédéhez hasonlítja Robert Fico szavait egy szlovák publicista, az indoka mindössze annyi, hogy elsősorban hazája érdekei mentén politizál az új miniszterelnök.

2023. október 27. 10:26
null

„Először mi. Mi… Mi…" – ezeket a gondolatokat tartja ijesztőnek Peter Bárdy a szlovák Aktuality portálon megjelenő véleménycikkében. A szerző aggódik, mert Robert Fico miniszterelnök szavai szerinte Adolf Hitler 1934-es beszédére hasonlítanak.

Bárdy úgy véli, a szuverenitás bezárkózást jelent, ezért az európai közösséggel való kapcsolatokat meg kell védeni.

A publicista egyébként rendszeresen kritizálja Orbán Viktor és Fico politikáját, nem is olyan rég azt állította, „Orbán Viktor maffiaállamának alternatívájává szeretné tenni Szlovákiát”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Tomas Benedikovi 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2023. október 28. 10:09
Van mégegy patás ördöge európának.....dejóóóóóóó
Reszelő Aladár
2023. október 27. 19:43
Persze, mert egy rendes liberális csak annyit mond, hogy "én, én, én". Az úgy rendben van.
Hesperia
2023. október 27. 19:30
"A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára." "„Orbán Viktor maffiaállamának alternatívájává szeretné tenni Szlovákiát”." - Na most, ez a mondat vajon mit jelent? Vajon mi lehetett az eredetije? Az "alternatíva" (süssétek+), azt jelenti, hogy valami MÁS, egy másik út, másik lehetőség, amit lehet választani, a helyett a dolog helyett, AMINEK az alternatívája. Nem véletlenül "alteregót" , vagy ilyesmit írtak a jó szlovák kollégák eredetileg? Hogy ti. Fico az (általuk feltételezett) Orbán-rendszer hasonmását akarja megvalósítani Szlovákiában? - Az viszont NEM "alternatíva". Találjatok egy megfelelő szót... de főleg, tanuljatok már meg GONDOLKODNI a szövegen, amit képernyőre pötyögtök, még mielőtt megnyomnátok a "beküld" gombot. Oké, igen, ez kb. 5 perccel, sőt, akár 10 perccel is késleltetheti a honorárium beérkezését. De talán megér ennyi áldozatot.
mreinstand-2
2023. október 27. 18:08
Putyin szarjai - az illiberálisok - önálló alfaj az újfasiszták között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!