Brutális mészárlás az USA-ban – legkevesebb 22-en meghaltak, 30-an megsérültek

2023. október 26. 06:55

A tragikus események során legalább 22 ember vesztette életét, és 30-an megsebesültek.

2023. október 26. 06:55
null

Lövöldözés rázta meg Maine állam Lewiston városát szerda este. A helyi hatóságok figyelmeztetést adtak ki, mivel az elkövető még mindig szabadlábon van, miközben több száz rendőr keresi.

A lövöldöző szerda este több helyszínen, egy étteremben és egy bowling-teremnél nyitott tüzet, az előzetes vizsgálat szerint egy gépkarabélyból.

A tragikus események során legalább 22 ember vesztette életét, és 30-an megsebesültek.

Az elkövetőt személyazonosságét már azonosították. A mészárlással a 40 éves Robert Cardot gyanúsítják, aki korábban a fegyveres erők tartalékos katonája volt és képzett lövész. Card tartózkodási helye jelenleg ismeretlen, egyelőre csak a járművét találték meg. A környékbeli kórházak is közleményt adtak ki, amelyben közölték, hogy együttműködnek a sebesültek ellátásában.

(MTI)

***

Nyitókép: Androscoggin County Sheriff's Office / AFP

 

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. október 26. 18:18
Jámbor Bandi bácsira hasonlít. Úgy látszik ott is van Szikra mozgalom, Csak még itt baseballütő, vipera, somfa, meg a fasom Jámbor a fegyver, ott meg géppisztoly.
csapláros
2023. október 26. 14:31
MaBakercsapláros 2023. október 26. 12:23 ..."Nem a fegyverrel van a gond, hanem az emberrel akinek a kezében van. "... A kérdés az ÁLTALÁNOSSÁGRÓL szólt és NEM a specialitásokról, amikről itt fecsegsz: az izraeli, a palesztinok által fenyegetett kibuclakókról, vagy a bolsevik fenyegetettségű finnekről, vagy a Gyurcsány féle balfasz kormányról szól, amely kínjában a saját (?) államának a polgárai ellen fordult. De lehet ezt OKOSAN is csinálni: a Kádár diktatúrában, volt a katonaság, és a rendőrség, azon belül a falvakban a körzeti megbízottak. Volt a Munkásőrség és a műkedvelő puffogtatóknak az Magyar Honvédelmi Szövetség, meg a KISZ Ifjú Gárdája. Ez egy ellenséges támadás esetén a bevethetőséget, a felfegyverzés fokozatosságát jelentette, míg példul, ha valaki eltűnt, akkor a mozgósíthatóság fordított sorrendjét (civilek, iskolások, KISZ-esek, MHSZ, polgári védelem, stb.) jelentette.
csapláros
2023. október 26. 14:15
RasPutin 2023. október 26. 07:57 ..."Vannak hírek az orosz börtönökből kiszabadult wagneristák tetteiröl?"... Magad linkelted be azután, hogy vannak! Akkor, mi a faszt kérdezősködsz itt HÚGYAGYÚ TROLL provokátor fia az anyádnak??? Csak azért mert téged nem engednek a lőfegyverek közelébe se szagolni, mert hülyeség miatt már egy párszor kiszuperáltak? Menj Ukrajnába, ott pont rád van szüksége az Azovnak! Ott majd dugós puska, és vízipisztoly helyett igazihoz is hozzájutsz!
auditorium
2023. október 26. 13:40
Ha jól emlékszem, a demokrata vezetés megigérte a fegyvervásárlás és használata szigoritását. A statisztikákat nézve, ez nem történt meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!