Az Iszlám Állam jelentkezett a brüsszeli merénylet elkövetőjeként

2023. október 18. 08:48

A terrorista menedékkérelmét 2020-ban elutasították, ennek ellenére vígan eléldegélt illegálisan Belgiumban.

2023. október 18. 08:48

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett kedden a brüsszeli merénylet elkövetőjeként. A szélsőségesek Telegram-oldalán megjelent közlemény szerint egyik harcosuk hajtotta végre a támadást. A magát Abdesalem Al Guilaninak nevező 45 éves férfi hétfő este lőtt agyon két svéd futballszurkolót, egy harmadikat pedig megsebesített, akik a svéd-belga Eb-selejtezőre érkeztek Brüsszelbe. 

A férfi menedékkérelmét 2020-ban elutasították, ennek ellenére továbbra is illegálisan élt Belgiumban. 

A gyanúsítottra a belga főváros Schaerbeek nevű negyedében, egy kávézóban találtak rá kedd reggel a rendőrök és tüzet nyitottak rá. A férfi a kórházban belehalt sérüléseibe. Abdesalem Al Guilani a közösségi médiára feltöltött videójában azt állította, hogy Allahért harcol, és saját magát az Iszlám Állam tagjának nevezte.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Fotó: Ahmad Al-Rubaye / AFP (Illusztráció)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2023. október 18. 11:42
Rohadt szarházi.
Obsitos Technikus
2023. október 18. 11:39
Az amerikaiak által megsemmisített iszlámállam? Teszkógazdaságos iszlámállam, újrafelhasznált zászlóval, jelképekkel. Sok maradt a raktáron, el kell használni. Szóval akkor Amerika. Már megint.
Swansea2688
2023. október 18. 09:04
Az alapvető probléma az, hogy hogy az istennyilába lehetséges Európa egyik legfejlettebb országában három éven(!) keresztül illegálisan élni?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!